Clotilde Armand o face KO pe Firea. Prezinta cifrele: „PSD a taiat banii pentru spitale”. PSD a taiat 18 milioane de lei in trei ani pentru cele 4 spitale

TRIMITE PRIETENILOR

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzata violent de propaganda PSD ca a taiat banii pentru patru spitale din Capitala, prezinta dovezi din care rezulta ca in mandatul lui Daniel Tudorache au fost taiate 18 milioane de lei din finantarile pentru respectivele spitale.

„Va prezint o informatie care nu-i avantajeaza deloc pe cei care ma acuza voit mincinos ca am taiat bani de la spitale. Iata cheltuielile Primariei pentru cele 4 spitale in perioada 2017-2020:

Anul 2017: 21.273.444
Anul 2018: 8.103.665
Anul 2019: 5.248.607
Anul 2020: 3.223.376

Cine a condus sectorul 1 in acest timp si cine a taiat banii de la spitalele din sectorul 1? Cei care mint si dezinformeaza acum. Cand mai auziti minciunile lor va rog sa le prezentati cifrele”, a scris Armand pe Facebook.

Sefa PSD Bucuresti Gabriela Bucuresti i-a scos in strada pe parlamentarii PSD din Capitala, printre care se afla si penalul Daniel Tudorache, pentru a protesta fata de „taierea” finantarilor pentru patru spitale din Bucuresti de catre Primaria Sectorului 1.

„Protestam vehement pentru taierea finantarii a patru spitale mari din Romania de catre primarul Clotilde Armand. Romania nu-si poate permite sa taie finantarea niciunui spital”, a sustinut Firea.

„Consilierii locali de la Sectorul 1 au depus o solicitare pentru organizarea de de urgenta a unei sedinte de Consiliu Local prin care sa fie abrogata hotararea de taiere a subventiilor. (…) Facem plangere prealabila la Tribunalul Bucuresti. Oamenii trebuie sa se simt aparati, aceste spitale nu trebuie lasate in aer”, a mai sustinut Firea.

„Vom face tot ce ne sta in putin ca acest primar samavolnic sa plece cat mai repede din functie”, a amenintat deputatul PSD Daniel Zamfir.

Armand a explicat miercuri de ce informatia propagata de PSD, conform careia ar fi sistat finantarile catre patru spitale din capitala, este falsa.

„Circula de aseara (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnatori sau fugari deveniti milionari dupa ce au jefuit Statul Roman) o informatie falsa despre sedinta de Consiliu Local din Sectorul 1. Stiu, a fost un adevarat festival al calomniei. Asa se intampla atunci cand USL traieste si ai curajul sa te lupti cu el. Semn bun!

Multa lume este revoltata auzind stirea cum ca eu am taiat finantarea de la 4 spitale din Bucuresti. Fals, fals, fals!

Nu s-a taiat nimic. In sedinta de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Stiti de ce? Pentru ca exista o decizie a Curtii de Conturi care ne spune asta.

Si pentru cei care lanseaza aceste stiri false in spatiul public le demonstrez cu legislatia in fata ca sunt niste mincinosi:

– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotarat in data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Interesant, nu? In urma cu 11 ani s-a hotarat asta…

– In Hotararea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii scrie negru pe alb ca aceste unitati despre care unii au ales sa minta in spatiul public ‘SUNT FINANTATE INTEGRAL DE STAT’.

Iata o noua dovada ca politicienii habar n-au despre legislatie insa sunt specialisti in calomnii si lanseaza informatii false. Dar adevarul invinge mereu oricat s-ar stradui unii si altii sa spuna ca nu e asa. Oameni buni, nu a taiat nimeni nici o finantare. Cand mai auziti asa ceva in spatiul public va rog sa le aratati asta”, a explicat Armand.

Sursa: Aktual24.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.