DE CE TE-AI INDRAGOSTIT TOCMAI DE EL? STIAI CA EXISTA ALTI FATORI CARE LUCREAZA IN INCONSTIENTUL TAU SI TE FAC SA TE INDRAGOSTESTI DE UN ANUMIT BARBAT?

TRIMITE PRIETENILOR

Cand vorbim despre ce ne arage la ceilalti, ne putem gandi la zambetul cuceritor, la ochii frumosi, la un simt al umorului irezistibil, la un fizic atractiv sau ne pot veni in minte alte trasaturi. Si, totusi, exista alti factori care lucreaza in inconstientul tau si te fac fac sa te indragostesti de un anumit barbat.  

Genetica, educatia, mass-media, hormonii, experimentele de viata te determina sa alegi un anumit lucru in mod constient. Problema este ca nu faci acest lucru in mod constient. De multe ori, traumele din trecut isi spun cuvantul si te legi chiar de cel care ar putea abuza de tine. Faci asta pentru a experienta aceea ti-e familiara, chiar daca nu placuta, instinctiv, suntem atrasi de ceea ce am vazut in famliile noastre. Daca vom realiza aceste mecanisme, am putea fi mai libere sa-l alegem pe cel mai potrivit pentru noi si sa evitam capcanele.

INFLUENTE CULTURALE

Exista deja un stereotip in care se spune ca femeia ar fi atrasa de un mascu puternic si bogat, pentru ca sa o poata ajuta la cresterea copiilor. In plus, cultura de consum propagate in ultima vreme de catre mass-media a creionat un anumit tip de barbat pentru a vinde imagini sau a face reclama unor marci. Au aparut anumite tipare, cum ar fi hipster, metrosexual sau lumbersexual. Acestea “bantuie” site-urile, emisiunile si revistele si modeleaza preferintele din subconstientul nostru.

GENELE ISI SPUN CUVANTUL

Fondul genetic are un impact covarsitor asupra atractiei pe care o simtim fata de alti oameni. Anumite gene din sistemul nostru imunitar ne influenteaza dorintele carnale. Din punctul de vedere al evolutiei si al viitorilor urmasi, este bine sat intalnesti cu un barbat cu care poti procrea copii sanatosi. Simtim acest lucru mai ales cu autorul mirosului. Astfel, putem selecta virtuali parteneri compatibili.

ASEMANAREA E IMPORTANTA

Chiar daca genetica ne indeamna sa alegem un partener cat mai diferit de noi, din punct de vedere psihologic, vom cauta asemanarea cu o figura familiara. Cercetarile arata ca un numar mare de femei sunt atrase de barbati are seamana mult cu tatii, fratii sau cu ele insele.

HORMONII TE AJUTA SA ALEGI

Atunci cand traverseaza perioada fertila, femeile sunt mai atrase de barbatii cu trasaturi cat mai masculine, ceea ce ar arata un potential crescut in ce priveste calitatea genetica pe care o pot oferi. Totusi, in alte perioade ale ciclului menstrual, ele prefer barbatii cu figure mai feminine, care ar putea sa le ofere ocrotire. Chiar si dupa alegerea unui partener, ele vor fi mai interesate de a avea relatii intime in momentul in care nivelul estrogenului e mai ridicat. Un lucru interesant este ca femeile sunt mai dispuse sa se intalneasca cu un barbat de alta nationalitate atunci cand sunt la ovulatie.

INTELIGENTA EMOTIONALA TE AJUTA

Cu cat o persoana are o inteligenta emotionala mai ridicata si un grad mai inalt de dezvoltare personala, ea va descoperi criteria mai complexe de selectare a partenerului, cum ar fi gradul de empatie, nivelul de comunicare, rezilienta, flexibilitatea, rezistenta la effort si la frustrare. Vor fi foarte importante si valorile, pasiunile, motivatia in ceea ce face. Inainte de a incepe o relatie, este util sa afli care sunt conceptiile lui de baza despre lume, ce stil de viata si-a format si ce-si doreste in viitor. Nu sunt lucruri simple de evaluat. De obicei, vei avea nevoie de o perioada pentru a-i observa comportamentul. Insa, cu cat analiza e mai temeinic facuta, cu atat sunt mai multe sanse ca asteptarile viitoare sa fie realiste. Daca se va ajunge la casatorie, aceasta va putea fi una durabila.

 

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana