Directorul Moderna a facut un anunt asteptat de toata lumea. Cand vom reveni la o viata normala

TRIMITE PRIETENILOR

Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, sustine ca pandemia de coronavirus ar putea lua sfarsit peste un an.

„Daca va uitati la extinderea capacitatilor de productie la nivelul intregii industrii in ultimele sase luni, suficiente doze ar trebui sa fie disponibile la mijlocul anului urmator astfel incat toti locuitorii planetei sa poata fi vaccinati. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile daca va fi nevoie”, a declarat Stephane Bancel intr-un interviu pentru Neue Zuercher Zeitung.

De asemenea, dierctorul a mai spus ca vaccinarea ar urma sa fie in curand disponibila chiar si pentru copii.

„Cei care nu se vaccineaza se vor imuniza natural, pentru ca tulpina Delta este foarte contagioasa. In acest fel vom ajunge intr-o situatie similara cu cea a unei gripe. Poti fie sa te vaccinezi si sa ai o iarna fara probleme. Sau nu te vaccinezi si risti sa te imbolnavesti si posibil chiar sa ajungi la spital”, a mentionat Stephane Bancel.

Cand vom reveni la o viata normala?

„Peste un an incepand de astazi, cred ca da”, a spus seful Moderna.

Directorul general a spus, de asemenea, ca guvernele trebuie sa aprobe doze suplimentare pentru persoanele care au fost deja vaccinate pentru ca pacientii cu grad mare de risc care au fost vaccinati in toamna anului trecut vor avea nevoie, “fara indoiala”, de o noua doza. Doza suplimentara va fi identica cu originalul in acest an.

„In prezent testam variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testam de asemenea o varianta Delta plus Beta, urmatoarea mutatie care potrivit cercetarilor este posibila”, a spus directorul Moderna.

Grupul farmaceutic sustine ca vaccinul lor are o eficienta de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a).


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.