El inca regreta fostele iubite…Ce e de facut?

TRIMITE PRIETENILOR

Sunteti impreuna de o vreme sau chiar sunteti casatoriti, dar el tot continua sa-ti povesteasca de fostele prietene? Poate chiar iti reproseaza ca nu esti ca ele sau ti le da drept exemplu? Este o situatie foarte dificila pentru tine. Normal ca iti doresti sa fii cea mai importanta persoana din viata iubitului tau. Este greu de suportat faptul ca el nu este multumit de tine si tot aduce vorba de trecut. Chiar daca acele femei nu sunt prezente fizic, invocarea lor le face parca sa se interpuna intre voi. Si atunci e foarte greu sa dezvolti relatia actuala.

Afla motivele lui! Pare de neinteles de ce el isi regreta fostele iubite, dar continua relatia cu tine. Afla care sunt motivele lui. Poate fi un moment de sinceritate dureros, dar este necesar. Invita-ti partenerul sa se puna in locul tau si sa-i arati cat de mult te afecteaza aceste invocari ale celorlalte femei din viata lui. Intreaba-l cum s-ar simti el sub avalansa unor povestiri despre cat de minunati erau fostii tai prieteni si sa auda reprosuri ca nu se ridica la inaltimea lor. Este util sa-l faci sa inteleaga cat de mult rau iti produce tie, dar si legaturii voastre. Daca acesta este modul in care el incearca sa te motiveze sa te schimbi in bine, arata-i ca nu este calea potrivita.

Intrebari dureroase dar necesare! Sunt si niste intrebari dureroase, dar la care trebuie sa afli raspunsul pentru a vedea ce veti face mai departe: De ce sta cu tine? Pentru ca nu are alternativa? Pentru ca tu il rabzi asa cum e? pentru ca doreste sa te modeleze dupa fostele partenere sau pentru ca te iubeste, te apreciaza si vrea sa construiasca o familie impreuna cu tine? Daca tu iti doresti sa ramai cu el, este bine sa clarificati impreuna de unde vin nemultumirile lui si ce isi doreste el. Daca regreta profound despartirea de o anumita femeie, viseaza la ea, dar este cu tine pentru ca nu a gasit ceva mai bun, relatia nu poate continua.

Cand mai sunt sperante? Dar daca el, totusi, tine sincer la tine, te apreciaza si te respecta, insa crede ca prin comparative si reprosuri te va motiva si impulsiona sa-ti imbunatatesti anumite aspecte, atunci exista speranta ca l-ai putea lamuri si va intelege ca nu este calea potrivita pentru a obtine rezultate bune. Mai exista si varianta in care ai de-a face cu un nostalgic incurabil. Intotdeauna infrumuseteaza trecutul si il regreta. Dar, daca el nu reuseste sa-si lamureasca sentimentele si sa traiasca in prezent, nu vei ajunge sa fii pretuita de el decat atunci cand va veti desparti.

Cum sa iei o hotarare? Cel mai bine este sa clarifici impreuna cu partenerul ce asteptari are el de la fosta si actuala prietena. Uneori, el poate mima nehotararea, insa nonconstientul lui a decis. Alteori, poate fi atras si de anumite trasaturi si de la una si de la alta. Mintea se joaca mereu cu ipoteze, aranjamente, solutii si scuze care sa justifice totul. Terapia de cuplu ii poate face pe cei doi sa vada ce merge si ce nu merge in relatia lor. Vor hotari daca isi mai doresc in acest moment sa ramana impreuna sau nu. Este mai bine ca el sa-si lamureasca acum natura legaturii cu “fosta” indiferent de rezultate, decat sa continue o relatie in ambiguitate si sa se minta ca este functionala si fericita.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana