Elena Lasconi a angajat la Câmpulung, ca City Manager, o tânără care a avut a treia medie pe țară la Bac și a lucrat la HP în America

TRIMITE PRIETENILOR

Elena Lasconi, noua primăriță de la Câmpulung Muscel, a angajat în funcția de manager al orașului o tânără de 33 de ani revenită din SUA, care în 2006 a avut a treia medie pe țară la Bacalaureat și a lucrat la gigantul HP în America.

Ioana Marcu, tânăra promovată de noua primăriță, a fost aleasă consilier local USR la alegerile din septembrie anul trecut. A terminat Colegiul Național “Dinicu Golescu”, din Câmpulung, luând în 2006 cea mai mare medie la Bac pe județul Argeș și a treia cea mai bună medie pe țară. A făcut Relații Economice Internaționale la ASE, apoi master în Geopolitică și Afaceri Internaționale tot la ASE, și a plecat în SUA, unde a lucrat doi ani și trei luni la gigantul HP. A primit acolo premiul HP Young Talent, apoi a făcut consultanță în afaceri pentru companiile Johnson&Johnson, Valssis, KOWA Pharma și BIVI.

Revenită în țară, Ioana Marcu povestește pentru Adevărul că a descoperit o lume ciudată în administrația românească: “Este o foarte mare fractură între aşteptări şi realitate, şi în bine şi în rău, în sensul că privim funcţionarii publici ca pe nişte stătători profesionişti degeaba şi nu sunt toţi la fel. Există în administraţia locală din Câmpulung Muscel oameni ce sunt pe baricade la muncă timp de 12 ore pe zi şi de-abia se mai mişcă de dureri de spate. Evident, avem şi exemplele opuse. Sunt mulţi oameni în administraţia publică necoordonaţi şi expuşi. Mulţi dintre ei nici nu au ieşit din Câmpulung. Şi atunci este foarte greu să vorbeşti despre digitalizare în condiţiile în care ei purtau corespondenţa oficială de pe adresa personală de e-mail, nimeni nu s-a ocupat să le facă adrese oficiale de e-mail la Primăria Câmpulung. Erau şi angajaţi ce lucrau exclusiv pe hârtii. Încet-încet, începem să digitalizăm activităţile“.

Sursa: Ziaristii.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.