Fost șef al Fiscului, JEFUIT în timp ce era în vacanţă. Hoții i-au furat de acasă 500.000 de euro. I-au luat seiful de o tonă și o mulțime de bijuteri

TRIMITE PRIETENILOR

Un jaf incredibil a scos la iveală o altă poveste spectaculoasă. În centru atenției s-a aflat Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu.

Paguba ajunge la aproximativ 500.000 de euro. Interesant este că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă, scrie Antena3.

În timp ce se afla în vacanță, hoții au intrat în casa lui două nopți la rând. Inițial, aceștia au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei. În total, paguba se ridică la circa 500.000 de euro.

Petru Ioan Lupașc a fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012.

De la ce a pronit totul

În timp ce a fost jefuit, el se afla într-o vacanță exotică în Thailanda.

Unul dintre hoți și-a pierdut banii la păcănele și a vrut să se împrumute, iar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului, adică lui Petru Ioan Lupașc.

Bărbatul i-a scris pe Facebook lui Lupașc, iar el nu s-a ignorat și nu i-a zis că nu dă bani în împrumut, ci doar ca e plecat din țară și nu poate să îl ajute. Acela a fost momentul în care hoții au aflat că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, speculându-se că acesta ar avea în casă 500.000 de euro.

Inițial, hoții au furat vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. S-au întors în noaptea următoare și au luat un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Din nefericire pentru hoți, mânerul seifului a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului. Astfel, polițiștii au reușit să găsească inculpații. La începulul lunii august, aceștia au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

Povestea nu se oprește aici

După acest incident, Lupașc a fost demis, iar ANI a sesizat că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Povestea este cu adevărat spectaculoasă, însă cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.