Ilie Năstase, in pragul falimentului: firme închise, pierderi, credit neplătit. Și părăsit de soție

TRIMITE PRIETENILOR

Ultimul episod conjugal controversat din viața lui Ilie Năstase l-a adus pe fostul mare sportiv în pragul falimentului personal. Din afacerile de altădată, Năstase a mai rămas cu niște fantome de firme, majoritatea fiind închise. Un credit luat cu antepenultima soție e neplătit.

Ilie Năstase apare ca asociat în cel puțin 11 firme din România. Nouă dintre acestea, însă, au fost radiate în urmă cu mulți ani. Numai două mai sunt active: Reims Beverage SRL și Unicorn Buzz SRL.

A doua, Unicorn Buzz SRL, înființată în 2016, deși este încă în funcțiune nu mai are nici un fel de activitate, este o conservă goală.

Reims Beverage SRL este importatoare de șampanii scumpe: Veuve Clicquot, Moet & Chandon, Dom Perignon, Le Grande Dame si Krug. Scumpe și neinteresante pentru România, se pare: în 2019, firma a avut încasări de 30.000 de lei și cheltuieli de 64.000 de lei, deci o pierdere de 34.000 de lei. Cu totul deprimant, deci. În 2018, pierderea a fost și mai mare: 72.000 de lei. Și anii dinainte nu au fost nici aceia mai buni.

Din ce trăiește, totuși, Ilie Năstase? Acesta pare încă să mai fie membru în câteva Consilii de Administrație ale unor companii private, din mila prietenilor, dar sumele primite sunt derizorii: 500 de euro lunar dintr-un CA și 200 de euro dintr-altul.

Ca fostă glorie a tenisului nu o duce roz stă dovadă și faptul că un credit de doar 50.000 de euro, contractat în martie 2009 împreună cu soția sa de atunci, Amalia, pare a fi neplătit nici acum. Astfel, acesta, apare în continuare ca nestins în Registrul Național de Publicitate Mobiliară.

„Cum adică nu mai am bani? Merg pe jos? Merg pe jos că nu mai am carnet. Numai proștii spun asta, dar lor nu le dau răspuns, le răspund numai deștepților. Să mă duc la bancă să le arăt contul să vadă câți bani am?

De unde au mai scos și asta? Dacă vor să ne întâlnim, venim fiecare și punem ce avem pe masă. Eu de foame nu mor! România e singura țară în care mă simt sărac! Când mă duc la Paris mă simt bogat. Am de toate! Mă pot duce să mănânc unde vreau, pot sta la cel mai bun hotel. În România, nu! Că în România fiecare își dă cu părerea”, a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.