Guvernul inventariază ajutoarele sociale. Ajutoarele sociale vor fi doar pentru cei care într-adevăr nu pot munci

TRIMITE PRIETENILOR

Mulți asistați social ai României sunt buni de muncă – dar preferă să stea la mila statului. E concluzia guvernului care inventariază ajutoarele sociale.

Din pricina amețelilor dese pe care le invocă din fața birtului din comuna Petrăchioaia, din Ilfov, un bărbat e în stare să jure că nu poate munci nicio secundă. Vreme de 5 ani a avut ajutor social de la stat- dar tot el recunoaște că a lucrat cu ziua între timp ca să mai facă și alți bani.

Acum nu mai e asistat deși ar vrea.

„Trăiesc și eu cum pot”, spune bărbatul.

Inspectorii de la ministerul muncii care s-au pus pe tăiat în carne vie ajutoarele sociale spun că numai în această comună erau zeci de asistați buni de muncă- dar care preferau să trăiască din mila statului. Pe ulițe dacă întrebi- puțin recunosc tristul adevăr.

Cei care pot munci, tăiați de la ajutoarele sociale

Iar alți consăteni confirmă că fenomenul asistaților a căpătat aici o amploare nedorită.

„Sunt oameni cum BMW-uri care primesc ajutoare!”, spun oamenii.

Primarul n-a vrut să înfrunte acuzațiile- și a dat bir cu fugiții.

În total- 300 de localități au fost verificate și peste 10 mii de asistați s-au trezit… apți de muncă. Cu alte cuvinte- până acum au beneficiat de ajutoare fără să le merite cu adevărat.

Dintre ei- 40% au doar 8 clase, în timp ce 60% NU au trecut în viața lor pe la școală.

Statul vrea să îi forțeze pe cei care au rămas fără ajutoare sociale dar care pot munci să lase lenea la o parte. O mie de persoane au fost trimise să lucreze prin Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă- restul la cursuri profesionale.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.