Imagini dramatice, pacientii au incercat sa scape pe geam de incendiul de la ATI Constanta. Cel putin noua decese – Video

TRIMITE PRIETENILOR

Numerosi pacienti au incercat sa scape pe geam de incendiul care a izbucnit in sectia ATI de la Spitalul de Boli Infectioase Constanta. Imaginile sunt cutremuratoare.

Pana acum s-au confirmat noua decese, sapte dintre pacientii decedati fiind internati la ATI.

Pacientii au incercat sa scape de incendiu iesind pe geam, sectia ATI este la etajul 1 al spitalului.

 

Prefectul Constantei a anuntat ca opt pacienti ai spitalului au fost dusi la Spitalul Militar, circa 40 se afla la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Constanta, care are pregatita si Sectia ATI, iar ale 40 de locuri cu oxigen sunt disponibile la Spitalul de Pneumologie si alte doua la Sectia ATI a Spitalului Mangalia. 

In proximitatea locului desfasurarii interventiei se instaleaza un spital mobil pentru triajul pacientilor, anunta IGSU.

La fata locului actioneaza peste 40 de autovehicule de interventie din Constanta, Ialomita si Calarasi, a precizat prefectul Silviu Cosa.

De asemenea, ISU Galati a trimis in sprijin o autospeciala pentru transport victime multiple.

Premierul Florin Citu i-a solicitat, vineri, sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, sa mearga la Constanta pentru a gestiona operatiunile desfasurate in urma incendiului izbucnit la Sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase.

„Premierul a fost informat despre incendiul de la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta si continua sa tina legatura cu reprezentantii MAI, Ministerul Sanatatii si cei ai Prefecturii Constanta. In acest moment, este activata o celula de criza la MAI pentru a coordona interventia si a se asigura ca sunt evacuati pacientii si ca sunt locuri pentru ei in alte spitale. Premierul Florin Citu i-a solicitat secretarului de stat Raed Arafat sa mearga la fata locului pentru a se asigura ca operatiunile de acolo se desfasoara fara probleme”, a informat Guvernul.

Vineri dimineata a izbucnit un incendiu la Sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta, autoritatile activand Planul rosu de interventie.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.