În atenția elevilor și părinților! Guvernul interzice folosirea oricărui tip de mască la școală și facultate. DETALII

TRIMITE PRIETENILOR

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți, în videoconferința cu prefecții de la Palatul Victoria că Guvernul va interzice folosirea măștilor textile în școli și universități, ca mijloc de protecție împotriva Covid-19.

Mihăilă a precizat că măștile pe care le vor folosi elevii trebuie să fie de uz medical, deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt ”îngrijorătoare”.

”Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal – precum și la nivelul universităților și facultăților – trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.

Avem în vedere această modificare și mențineri ale mijloacelor de protecție deoarece cifrele privind incidența infecției și severitatea infecției cu Covid-19 la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național. Ce vedem acum, zilele acestea, sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copiii infectați cu Covid” – a declarat ministrul Sănătății.

Anterior, într-o conferință de presă, Mihăilă a spus că Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă pentru copii.

Pentru că ştim că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii şi copiii, am solicitat unităţilor sanitare şi Direcţiilor de sănătate publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate şi disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi, aşa cum arată raportarea de la CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) de astăzi, de la ora 10,00, iar Direcţiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii şi pot creşte numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecţie COVID până la 1.600. Aceasta este situaţia de acum. (…) Este important de menţionat, copiii infectaţi cu COVID pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi. Ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a explicat Mihăilă, potrivit Agerpres.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.