Vești proaste despre pensiile și salariile românilor. Anunțul făcut de noul ministru al Finanțelor

TRIMITE PRIETENILOR

Pensiile nu vor crește anul acesta pentru că nu sunt bani. Și nici taxele pe salarii nu vor scădea, așa cum își dorea USR, din aceleași motive.

Legea care prevede o majorare de 40 de procente a pensiilor nu poate fi aplicată în forma în care a fost adoptată, spune noul ministru al Finanțelor Dan Vîlceanu.

De altfel, el a mărturisit ca nu a votat aceasta lege în calitate de deputat. În măsura în care se va putea, vor fi făcute analize pe această temă, însă cert este că, cel mai probabil, o variantă de creștere a pensiilor va fi propusă anul viitor, de la 1 ianuarie 2022, potrivit ministrului. Cel mai probabil va fi vorba despre o majorare de doar câteva procente, adică de o indexare cu inflația.

În privința salariilor și taxelor aplicate salariilor, ministrul Finanțelor a venit cu o veste mai puțin bună. El spune că nu ar putea fi aplicată măsura propusă de ministrul Economiei Claudiu Năsui, susținut de USR, prin care taxele pentru salariul minim pe economie ar dispărea. O astfel de măsură, fie și aplicată într-un singur domeniu precum HoReCa, ar aduce grave problem pentru buget, spune Dan Vâlceanu.

Presiunea pe ministrul Finanțelor este una uriașă în perioada următoare, asta pentru că anul viitor ne confruntăm cu probleme de deficit, după ce anul acesta avem deja un gol bugetar de 80 de miliarde de lei.

Pentru a aduce mai mulți bani la buget, Dan Vîlceanu promite, din nou, ca alți miniștri, o digitalizare a fiscului, adică oamenii să nu mai fie puși pe drumuri atunci când merg la Fisc, și să comunice în mod electronic.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.