Întâlnire în premieră între preşedintele Iohannis şi Joe Biden. “Am reafirmat angajamentul pentru promovarea unei ordini internaţionale”

TRIMITE PRIETENILOR

Preşedintele Klaus Iohannis a participat luni la Summitul NATO desfăşurat la Bruxelles, la capătul căruia a rostit ţi o scurtă cuvântare, pentru a informa publicul din România despre temele aduse în discuţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat luni, la Bruxelles, la Summitul NATO, în cadrul căruia a susţinut procesul de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la actualul context de securitate, astfel încât organizaţia să devină mai puternică politic şi militar.

„Am participat astazi la un summit NATO cu valente strategice, simbolice, pentru viitorul aliantei. A marcat o reafirmare a valorilor care ne unesc. Alaturi de presedintele Biden am reafirmat angajamentul comun pentru promovarea unei ordini internationale bazate pe reguli.

Am stabilit direcțiile pentru următprul deceniu. Deciziile de continuare de consolidare de descurajare și apărare, întărirea sprijinului, creșterea rezilienței și menținerea avansului tehnologic au făcut ca NATO să fie pregătită să-și apere cetățenii.

Răspund intereselor României. Ne-am atins obiectivele pentru acest summit. Este datorată și interacțiunulor, dar și formatelor regionale de dialog. Mă refer la formatul B9, la care au participat președintele Biden, care și azi s-a exprimat apreciativ la adresa formatului și secretarul general al NATO, găzduit pe 10 mai”, a spus Klaus Iohannis.”, a spus Preşedintele Klaus Iohannis.

Poza oficiala de grup a liderilor statelor membre NATO
Official Portrait of NATO Allies

Ştire în curs de actualizare…


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.