Jumătate dintre polițiști refuză să se vaccineze. Totodata agenții sunt trimiși în misiuni pentru a-i depista pe românii fără certificate verzi, care încalcă restricțiile

TRIMITE PRIETENILOR

Deși aproape jumătate dintre polițiștii care lucrează în structurile de ordine publică ar fi refuzat să se vaccineze, aceștia sunt trimiși la acțiunile organizate pentru identificarea persoanelor nevaccinate, care părăsesc locuința, după ora 20:00, fără un motiv întemeiat. Polițiștii îi verifică, de asemenea, și pe adminstratorii localurilor care permit accesul persoanelor fără certificat verde.

În primăvara anului 2020, după ce pandemia de COVID-19 a început să capete proporții, polițiștii spuneau că sunt expuși infecției cu SARS-CoV-2, iar sănătatea le este pusă la încercare în fiecare zi de lucru.

Odată cu apariția primelor vaccinuri, angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost incluși în categoria a doua de risc, după bătrâni și cetățenii cu afecțiuni medicale cronice, cărora virusul le putea provoca complicații grave.

Imediat după ce vaccinarea cadrelor a început, polițiștii au reclamat, prin intermediul site-urilor de socializare și a liderilor sindicali, că imunizarea a început cu directorii din minister și de la IGPR și nu cu cei care ies, în mod efectiv pe teren și interacționează direct cu cetățenii.

Potrivit Gândul.ro, care citează surse din Poliție, după declanșarea campaniei de vaccinare mulți dintre polițiști au refuzat să-și treacă numele pe liste, pentru a fi programați.

Astfel, s-a ajuns în situația în care aproximativ 50% dintre polițiștii de ordine publică să fie nevaccinați.

Odată cu impunerea noilor restricțiilor de circulație, în București și mai multe localități ale țării, prin care nevaccinații nu mai pot ieși, nejustificat, după ora 20:00, polițiștii nevaccinați, aflați la serviciu, pe străzi, caută să-i identifice și să-i sancționeze pe cei care încalcă Legea 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Este o situație imorală, dar de vină nu sunt polițiștii, ci persoanele care au făcut posibilă această situație. Este dreptul polițiștilor să decidă asupra propriei sănătăți. În schimb, partea caraghioasă este că aceștia nu sunt nici macar testați”, a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național Pro Lex, potrivit Gândul.ro.

Sursa: Gândul.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.