Lipseste noptile de acasa. Oare te insala?

TRIMITE PRIETENILOR

Sotul lipseste  nicio explicatie noptile de acasa…Nu pare ca ar exista vreun dubiu asupra a ceea ce se intampla. Dar, pana la urma, te-ai putea intreba: de ce s-a ajuns la asta si ce poti face mai departe. Absenta lui, tot mai des spune multe. Atunci cand sotul tau lipseste de acasa noptile si nici macar nu incearca sa gaseasca scuze, inseamna ca nu-i mai pasa de ceea ce se intampla. El priveste deja actuala casatorie ca pe una terminata sau o foloseste ca paravan social. De obicei, nu se ajunge aici decat dupa o lunga istorie de probleme, certuri, conflicte nerezolvate etc.

FII REALISTA! Cauzele pot fi diferente dintre soti: personalitate, de valori, de stil de viata, de ce isi doresc si cum isi gasesc resursele pentru a obtine ce vor. Exista doua variante: prima, ca asa au fost dintotdeauna, dar la inceputul relatiei nu ati fost la astfel de :detalii”, ori cei doi s-au schimbat pe parcurs si nu prea mai au lucruri in comun. Alteori, blazarea, plictiseala au dus la indepartarea voastra, iar el a cautat apreciere si iubire in afara cuplului. In acest ultim caz, poate mai exista o sansa de impacare. Dar este util sa privesti realist aceasta situatie. Faptul ca nu se ascunde de tine arata ca a luat deja o hotarare. Linisteste-te intai si apoi gandeste-te la ce poti face si ce ti-ai dori. Exista mai multe variante: sa te desparti de el si sa incepi o noua viata pe cont propriu, sa ramai casatorita cu el de dragul copiilor, din cauza ca iti este teama de necunoscut, din conformism, comoditate sau din alte motive.

DACA ITI DORESTI IMPACAREA! Ar mai fi si solutia in care si el vrea sa schimbe ceva si atunci sa vedeti ce puteti face pentru a va schimba casnicia. Vorbeste cu el si afla ce isi doreste si ce l-a facut sa ajunga aici. Va fi foarte greu sa te stapanesti, dar incearca sa discuti civilizat cu el si sa nu ajungi la invinuiri. Spune-i ca faptele lui iti provoaca suferinta, manie, dezamagire. Daca ai puterea sa ierti si el iti va promite ca va renunta la escapadele lui, mergi mai departe alegand sa ai din nou incredere in el si in tine insati. Cat de buna a fost decizia ta, timpul iti va arata. Dar este de peferat ca dorinta de a ierta sa vina din sufletul tau si nu sa fie ceva autoimpus din obligatie, din sacrificiu de sine (pentru relatie, pentru copiii, pentru ca… trebuie) sau de ochii lumii. Daca si el vrea, faceti un plan pentru redresarea relatiei voastre. Va fi nevoie de timp de vindecare si, orice ai face, nimic nu ofera garantia ca ai putea preveni astfel de aventuri. Dar, daca in loc de invinuiri si nervi, va primi de la tine priviri zambitoare, apreciere si te vei ingriji de aspectul tau, ai putea sa-l recastigi.

NU INRAUTATI LUCRURILE! Chiar daca este o sotuatie deloc placuta, este mai util sa nu o inrautatesti printr-un scandal. Certurile, umilintele publice nu aduc nimic bun. O despartire amabila este mai eficienta decat una cu descarcari ale furiei. Nu izbucni pentru orice problema, pastreaza-te si lupta-te doar pentru lucrurile cu adevarat importante. Mai ales daca aveti copii, principiul de baza va fi evitarea violentei si a traumatizarii micutilor care asista la conflictul vostru. Insa tine cont de faptul ca ei nu pot fi pacaliti ca totul este bine intre voi. Ei simt ce se intampla. De aceea, cu calm, rabdare, caldura si imaginatie explicate-le o versiune a faptelor. Ei pot iesi chiar intariti din aceasta experienta. Important este sa simta, ca desi situatia nu este roz, au o mama si un tata care tin la ei, ii vor proteja mereu si vor face totul pentru ei.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Oana