Medicul Virgil Musta, după bilanțul anunțat azi: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Suntem foarte aproape de momentul în care vom decide cine primește ajutor și cine nu

TRIMITE PRIETENILOR

Record de d3cese din cauza c0vid în ultimele 24 de ore: 73 de persoane. Au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de C0VID, din 23.476 de teste efectuate. La secțiile terapie intensivă a fost atins un nou maxim al numărului de pacienți aflați în stare gravă, 608 persoane.

„Cred că mai degrabă intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei, nu mai e vorba de prima sau a doua cocoașă a valului. Va fi o presiune extraordinară și multă tragedie în familiile noastre. Pacienții nu vor mai avea loc în spital și vor pieri acasă. Uitați-vă cum a fost în Italia.

Externăm în fiecare zi pacienți cu forme mai ușoare care pot merge în izolare la domiciliu doar ca să facem loc pentru cazuri mai grave. La ATI nu mai sunt locuri, îi trimitem la terapie intensivă la spitalele suport c0vid. Suntem foarte aproape de momentul în care vom decide cine primește ajutor și cine nu”, a declarat dr Virgil Musta, la Digi24.

Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Până astăzi în România 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu covid-19 au decedat.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.