Orice persoana viseaza la un zambet alb, perfect sanatos si stralucitor pe care sa il afiseze cu fiecare ocazie. Insa, acest lucru nu este usor de obtinut. In fiecare zi, acizii si bacteriile ataca si deterioreaza structura minerala a smanltului dentar.

Culoarea naturala a dintilor variaza de la galben-maroniu la gri-albastru. Fiecare dintre noi are o alta nuanta a dintilor ce are lagetura, printre altele, cu gradul lor de mineralizare. Discolortia dintilor este adesea cauzata de factori precum fumatul, consumul de cafea, vin rosu sau ceai si, in anumite cazuri, de administrarea de antibiotice. De asemenea, o igiena orala precara si alimentatia incorecta pot duce la aparitia cariilor dentare, a depunerilor de tartru, a gingivitei si, ulterior, la afectiuni cum ar fi parodontoza.

ALBIREA DINTILOR

Reprezintă procesul de redare a culorii naturale a dinţilor şi de eliminare a petelor existente pe suprafaţa acestora. În prezent, albirea dinţilor este din ce în ce mai populară şi poate fi obţinută prin diferite metode, începând cu cele tradiţionale (periajul cu bicarbonat de sodiu), folosirea de geluri profesionale, paste speciale de albire a dinţilor, până la tehnici de albire cu metoda laser.

Bicarbonatul de sodiu provoacă o reacţie alcalină şi stopează formarea plăcii bacteriene şi se regăseşte în multe paste de dinti existente pe piaţă, prin urmare nu este necesară utilizarea lui suplimentar.

Folosirea altor metode tradiţionale, precum sarea şi cărbunele, poate face mai mult rău decât bine din cauza texturii abrazive, efectul fiind similar cu folosirea unui şmirghel pentru curăţarea smalţului dentar.

Metodele moderne de albire a dinţilor pot da rezultate în termen scurt, însă sunt relativ costisitoare şi pot avea efecte adverse, cum ar fi, hipersensibilitatea dentară şi iritarea bucală, cel mai des a gingiilor.

Periajul zilnic este cea mai eficienta modalitate prin care putem preveni şi remedia simplu îngălbenirea dinţilor. Se recomandă folosirea pastelor de dinţi profesionale pentru albirea dinţilor, care curăţă delicat şi eficient dinţii, îndepărtează placa bacteriană şi petele de pe dinţi, conferind un alb natural fără a ataca smalţul.

SFATURI PENTRU DINŢI ALBI ŞI SĂNĂTOŞI:

adoptă o dieta bazata pe alimente care  nu au un efect negativ asupra sănătăţii dinţilor: lapte, legume, fructe; curăţă dinţii după fiecare masă cel puţin 3 minute, de fiecare dată; după periaj, se recomandă curăţarea dinţilor cu aţă dentară; este indicat ca, după periaj, să clătim cavitatea bucala cu apă de gura, care are rolul de a preveni apariţia tartrului şi a cariilor şi de a întări gingiile; utilizează periute speciale, ai căror peri ajung şi în spaţiile interdentare greu accesibile; se recomandă consultul stomatologic regulat (o dată la 4 luni la copii şi o dată la 6 luni în cazul adulţilor).

TRIMITE PRIETENILOR