Ministrul mediului nu-i găsește vreo vină prințului din Austria: „A fost invitat”. Trofeul ursului Arthur a rămas în țară.

TRIMITE PRIETENILOR

Legea nu interzice invitarea unui străin la vânătoare

Tanczos Barna nu a putut confirma suma de 7.000 de euro care se vehiculează că ar fi fost plătită de prinț pentru a împușca ursul. Există chitanțe, în lei, la dosar, s-ar putea să însemne 7.500 în euro, a spus Tanczos Barna.

Întrebat dacă îi găsește vreo vină prințului, ministrul a spus că nu este vânător și nu o să înțeleagă niciodată acest apetit. „N-o să înțeleg niciodată apetitul italienilor să vină să împuște păsări în România”, a menționat Tanczos Barna.

Întrebat dacă prințul a fost invitat sau era client vechi în România, ministrul a spus că nu știe, dar cu siguranță dacă s-a dus acolo înseamnă că a fost invitat. „O să facem o analiză pentru ultimii patru ani să vedem de câte ori se pot repeta aceste situații. A fost invitat, adus, astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociație sau dintr-o altă țară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”, a arătat ministrul. „Eu nu sunt de acord, repet, ca aceste ordine de derogare să fie folosite pentru altceva”, a punctat ministrul.

„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul – n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.