Momentan se merge pe ideea că școala începe la 8 februarie. Raed Arafat, despre deschiderea școlilor. Imunizarea, obiectivul principal în România

TRIMITE PRIETENILOR

Situația din țara noastră continuă să fie una extrem de dificilă, deși a început imunizarea. Numărul de cazuri este încă unul mare, însă oamenii își doresc tot mai mult revenirea la normalitate. Unul dintre cele mai așteptate momente este redeschiderea școlilor, despre care se spune că va avea loc la data de 8 februarie. Despre acest aspect a vorbit Raed Arafat, care a explicat cum stau de fapt lucrurile.

Raed Arafat, despre redeschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor este unul dintre cele mai așteptate evenimente. Raed Arafat, șeful DSU, a explicat că, la nivel de autorități, revenirea elevilor în bănci este unul dintre cele mai așteptate aspecte, căruia i se acordă o importanță dosebită. Momentan se merge pe ideea că școala începe la 8 februarie, însă în prima săptămână a lunii viitoare va fi analizată îndeaproape situația și va fi luată o decizie finală în acest sens.

 “Până la acest moment, intenția este ca în 8 februarie să se reia activitatea în școli, după bineînțeles scenariile care se cunosc. Face to face sau parțial. Asta o să se vadă, care va fi decizia finală, cum o să se reia activitatea. Orice decizie de schimbare a acestei decizii va fi luată în prima săptămână a lunii februarie, dacă se consideră necesar. La acest moment, se merge pe ideea că în 8 februarie se reia activitate în școli”, a spus Arafat.

Imunizarea, obiectivul principal în România

Arafat a explicat că principalul obiectiv al acestui an este imunizarea a aproximativ 60-70% din populație, pentru rezultate bune în ceea ce privește controlul pandemiei și șansele de revenire la viața normală sau cel puțin la majoritatea obiceiurilor de dinainte de criza sanitară,

Secretarul de stat i-a lăudat pe cei care au respectat restricţiile și îi încurajează să țină cont de acestea în continuare. Mai mult, Arafat este mândru de faptul că românii sunt responsabili și capabili să înțeleagă ce presupune imunizarea, motiv pentru care România este printre primele țări la campania de vaccinare și la procentul din populație vaccinat.

Cei care doresc mai multe informații, pot accesa site-ul oficial: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Cât despre următoarea perioadă, nu s-a discutat nimic despre impunerea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, însă toată lumea trebuie să fie precaută și să se protejeze, la fel și pe cei din jur.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.