Mumia unui pui de mamut lânos, descoperită din întâmplare: cât de veche este

TRIMITE PRIETENILOR

Un miner a făcut o descoperire unică: se pare că omul a găsit un pui de mamut lânos mumificat pe teritoriul Trʼondëk Hwëchʼin, din Yukon, Canada.

Potrivit unui comunicat de presă al guvernului local, puiul de mamut a fost numit Nun cho ga de către bătrânii tribului Tr’ondëk Hwëch’in, ceea ce se traduce prin „pui de animal mare”, în limba Hän. Nun cho ga este cel mai bine prezervat mamut mumificat, descoperit în America de Nord.

Se pare că Nun cho ga a murit și a fost înghețat, în timpul erei glaciare, având o vechime de peste 30.000 de ani, se arată în comunicatul de presă. Mamutul înghețat a fost recuperat de geologi după ce un tânăr miner din Klondike a găsit rămășițele în timp ce muncea. Dr. Grant Zazula, paleontologul guvernului Yukon, a declarat că minerul a făcut „cea mai importantă descoperire paleontologică din America de Nord.

Puiul de mamut se afla, probabil, împreună cu mama lui în momentul morții, aventurându-se prea departe și rămânând captiv în noroi, au mai spus experții.

Puiul de mamut lânos, una dintre cele mai importante descoperiri paleontologice

Profesorul Dan Shugar, de la Universitatea din Calgary, parte din echipa care a excavat mamutul lânos, a spus că această descoperire a fost „cel mai important act științific al perioadei”.

El a mai spus că puiul de mamut se află într-o stare extraordinară, adăugând că ghearele, pielea, blana, trunchiul, dar și intestinele sunt intacte, inclusiv ultimul bol alimentar.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.