Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de țară. Ce simptome a avut

TRIMITE PRIETENILOR

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit după ce s-a infectat cu salmonella, după ce a mâncat ouă de rață pe care le-a cumpărat la țară.

Niptoon Tavakoli, din Doncaster, Marea Britanie, a dezvoltat unul dintre cele mai grave cazuri pe care medicul său le-a văzut vreodată, în ciuda faptului că a mâncat ouăle la cel mult trei zile după ce le-a cumpărat și le-a gătit bine în iunie 2019, potrivit unei anchete.

Ce simptome a început să aibă Niptoon, după ce a mâncat ouăle de țară

După patru zile de la primele simptome, el suferea de dureri severe, avea pete pe piele, iar buzele și unghiile deveniseră albastre, a spus soția sa, Cheryl, citată de Metro.

După ce a fost dus la spital, a fost tratat cu antibiotice, dar nu și-a revenit. Era deja prea târziu pentru a încerca o intervenție chirurgicală, deoarece infecția a pătruns adânc în corpul său și a murit nouă săptămâni mai târziu.

Niptoon, care s-a mutat în Marea Britanie din Iran când avea 19 ani, se pensionase după o carieră în managementul comerțului și catering cu luni înainte să se îmbolnăvească.

Cheryl a spus juriului anchetei: „Nu l-am văzut niciodată atât sănătos. Era fericit. Se bucura de viață și aștepta să mă alătur lui la pensie. [Avea] o mulțime de planuri.”

Femeia a spus că au cumpărat o cutie cu șase ouă de la o tarabă, în timpul unui spectacol în Scunthorpe.

Soțul ei a mâncat două dintre ouă a doua zi și alte două peste două zile, a spus ea.

„Le-a prăjit foarte bine. Nu-i plăceau ouăle prea lichide,” a adăugat aceasta.

Niptoon a început să sufere de diaree și vărsături în acea noapte, care s-au agravat în ziua următoare, în timp ce ea a călătorit fără tragere de inimă în Essex din cauza unui deces în familie.

Paramedicii au refuzat să-l ducă la spital și „l-au tratat ca și cum era un bătrân agitat care doar avea diaree și vărsături”

Cheryl a spus că Niptoon a chemat o ambulanță și i-a spus că paramedicii refuză să-l ducă la spital, dându-i în schimb sfaturi.

Ea s-a întors acasă a doua zi și a avut grijă de el încă două nopți, înainte de a suna din nou la numărul de urgență, când a observat că înfățișarea lui se schimbă, de teamă că va intra în sepsis.

Aceeași echipă de parademici l-a dus la Doncaster Royal Infirmary, dar nu a mers cu lumini albastre și „l-a tratat ca și cum ar fi un bătrân agitat care doar avea diaree și vărsături”, a susținut Cheryl.

El a trebuit să roage asistentele să fie scos din sala de așteptare de la urgențe, a adăugat ea.

Dr. Jon Maskill, specialist în terapie intensivă, care l-a internat pe Niptoon, a spus: „Din experiența mea, această severitate a salmonelei este neobișnuită. Nu este ceva ce vezi des. Fac terapie intensivă de 27 de ani. Este doar a doua persoană pe care am întâlnit-o cu acest grad de salmonella.”


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.