Norul de praf saharian a ajuns si in Romania. Periculos pentru sanatatea oamenilor, dar benefic pentru agricultura.

TRIMITE PRIETENILOR

“Este important sa studiem acest fenomen. In afara de faptul ca e spectaculos, aceasta zapada portocalie are impact si asupra sanatatii, putem sa inspiram aceste particule, poate sa aiba efecte asupra bolilor cardiovasculare, de plamani. Are si efect benefic, caci contine fier acest praf si poate fi fertilizator daca va cadea in ocean, de exemplu. E si o explicatie ca zona fertila din Amazon e ajutata de acest praf, deci sunt si beneficii, nu numai efecte negative asupra sanatatii”, a spus expertul in fenomene meteo extreme, Bogdan Antonescu, la Digi24

Specialistii ANM au estimat ca astfel de fenomene vor mai aparea deasupra Romaniei. Meteorologii au precizat, ca aceste concentratii de praf, din Romania, sunt mai mici decat cele inregistrate in alte tari.

„Pentru ca acest nor de praf, in deplasarea sa catre regiunile din partea de est si sud-est a Europei, a intalnit aceste sisteme precipitabile care sunt prezente in tarile din vecinatate, a facut ca concentratiile de praf care ajung deasupra Romaniei sa fie ceva mai reduse”, a explicat Gabriela Bancila, director in cadrul ANM.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 8.262 persoane infectate in ultimele 24 de ore si 186 decese

Norul de praf saharian a trecut peste mai multe state din Europa de Vest pana sa ajunga in tara noastra. Acest nor a colorat cerul in nunate de portocaliu. In Franta, praful saharian s-a depus pe sol, fiind observat pe masini, dar si pe zapada.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.