Ceaiul, primul aliment

TRIMITE PRIETENILOR

Inlocuiti cafeaua de dimineata cu o cana de ceai verde. Este un bun energizant si pregateste creierul pentru o noua zi de lucru. In plus, ceaiul verde este bogat in antioxidanti si nu afecteaza inima. Daca aveti probleme de sanatate, atunci incepeti micul dejun cu o ceaiul din plantele recomandate, luat pe stomacul gol.

Daca suferiti de gastrita hiperacida sau ulcer, beti suc de cartofi sau de varza cruda sau ceai de flori de galbenele, radacina de tataneasa, flori de salcam radacina de lemn dulce. Pentru cei cu bronsite, e bun ceaiul de scai vinat, ciubotica-cucului, patlagina. Pentru cei cu colesterol crescut, sunt bune infuziile de catina, maces, coacaz negru si sucul de ceapa cu miere de albine.

Hipertensivii trebuie sa bea ceai de vasc sau de sulfina. Anemicilor le e recomandat ceai de urzica. Pentru constipatie e bun ceaiul de coaja de crusin si radacina de cicoare. Ceaiul de anghinare ajuta in colecistite. Pentru diabetici, e ideala infuzia de frunze de afin, salvie, nuc sau teci de fasole. Iar, pentru cei cu litiaza renala, cea de ceapa, matasea porumbului si frunze de merisor.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.