Planeta Marte ar putea deveni a doua noastră casă. NASA pregateste planeta pentru a fi locuita

TRIMITE PRIETENILOR

Din cauza faptului că Marte este o planetă din sistemul nostru solar care seamănă bine cu Terra, astronomii se gândesc cu seriozitate la această planetă, ca la o posibilă viitoare planetă-gazdă pentru locuitorii Pământului. Acest proiect nu este doar o ambiție pur științifică, ci s-ar putea ca pe viitor să devină chiar o necesitate. Numărul locuitorilor planetei noastre este într-o continuă creștere, iar pe viitor, probabil va fi nevoie să ne gândim și la colonizarea altor planete.

Deși oamenii nu au atins niciodata solul acestei planete și nu există încă niciun indiciu care să ateste faptul că Planeta Roșie ar găzdui vreo formă de viață,NASA și-a propus să creeze pe Marte un mediu propice vieții și în acest scop să trimită acolo primii locuitori, bacteriile. Ele ar trebui să faca din Marte o planetă locuibilă, prin realizarea unui mediu care să conțină oxigenul necesar dezvoltării vieții. În lipsa unei atmosfere, va fi imposibil ca această planetă să fie colonizată vreodată, de aceea, primul pas în „modernizarea” ei îl reprezintă prezența unor forme de viață care pot să genereze oxigen.

Potrivit site-ului scientia.ro, din cauza condițiilor extrem de dure de pe Planeta Roșie (lipsa atmosferei, razele cosmice care provin din Univers, lipsa unui câmp magnetic și temperaturile extrem de scăzute), nu orice tip de bacterie poate supraviețui. De aceea, într-o cameră numită Mars room, în care s-a încercat reproducerea unor condiții cât mai asemănătoare cu cele de pe Marte, NASA testează mai multe tipuri de bacterii, pentru a observa care dintre ele sunt mai rezistente și au șanse mai mari să se aclimatizeze. Transportul bacteriilor ar urma să se facă într-un container special iar odată ajunse acolo, acestea ar urma să genereze oxigen.

Un alt proiect pe care NASA îl are în vedere pentru a face din planeta Marte o planetă locuibilă, este generarea apei. Cercetătorii s-au gândit că o posibilitate ar fi utilizarea unor oglinzi care să ajute la topirea gheții din subsolul planetei, prin concentrarea razelor solare.

Deși generarea unei cantitati considerabile de oxigen va dura mulți ani, dacă totul va decurge conform calculelor, în viitor, Planeta Roșie va avea o atmosferă foarte asemănătoare cu Terra, Planeta Albastră.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.