Se emite o nouă serie bancnote de un leu, pe care va scrie „Săracule!”

TRIMITE PRIETENILOR

BNR a anunțat o nouă emisie monetară precum și o modificare destul de substanțială a uneia din cele mai folosite bancnote din România, cea de un leu. Astfel, pe bancnotă va apărea chipul lui Nicolae Iorga un pic modificat și o inscripție simplă care să-i aducă aminte românului cine este.

„Totodată am zis să facem și o serie de economii și nu vom mai pune vreun element de securitate pe bancnotele de un leu, că oricum nu valorează mai nimic. Trebuie să fii prost să încerci să falsifici o bancnotă de 1 leu, râde lumea de tine”, a declarat Veorica Dancila de la BNR

Tot pe aceeași linie a economisirii, textul „Săracule!” nu va mai fi imprimat în relief ci scris cu carioca de o serie de angajați de la Dragonul Roșu. Când scrisul se va șterge bancnota va deveni invalidă. Mesaje similare vor fi puse și pe monedele de 50 de bani, pe care va scrie „Du-te, mă, la muncă” și pe cele de 10 bani pe care va scrie „Nu fi prost, nu mai da bani la cerșetori, prostule”.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.