Preot suspendat după ce le-a cerut enoriașilor bani pentru facturile bisericii

TRIMITE PRIETENILOR

Un preot din Sibiu a fost suspendat de la slujire pentru că le-a cerut enoriașilor bani pentru a plăti facturile bisericii . Într-o predică ținută pe 1 ianuarie, părintele Stoica de la Mănăstirea Sădinca, din județul Sibiu, a făcut câteva afirmații, care, după ce au ajuns în spațiul public, au determinat Mitropolia Ardealului să-l oprească de la a mai sluji pentru o perioadă, potrivit Gândul. David Stoica le-a vorbit credincioșilor despre prețul utilităților și i-a avertizat să plătească pomelnicele, pentru că altfel nu le va mai pomeni numele. În discursul său, preotul l-a confundat pentru câteva secunde pe Patriarh cu Papa.

”Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, la revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie”, a spus părintele Stoica în timpul slujbei. Filmarea a fost postată pe rețelele de socializare, dar a fost ștearsă apoi de pe contul de Youtube al mănăstirii. După ce discursul a ajuns în spațiul public, Mitropolia Ardealului a oferit o reacție, precizând că părintele Stoica se află sub tratament și poate de aceea discursul său a fost incoerent. ”Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări: Cele afirmate de către ieromonahul, David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

Declarațiile ieromonahul, David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează; În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului, aflată în subordinea Mitropoliei Ardealului.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.