Reîncep programările pentru vaccinare! Sute de mii de români sunt în aşteptare. 800.000 de persoane pot fi programate

TRIMITE PRIETENILOR

Campania de vaccinare anti-COVID merge foarte bine în România, spune premierul Florin Cîţu. Şeful Executivului a anunţat că din 10 februarie se reiau programările pentru imunizare cu vaccinul AstraZeneca. “Încă 800.000 de persoane pot fi programate”, a spus Florin Cîţu.

Se reiau programările pentru vaccinarea anti-COVID din 10 februarie. Premierul Florin Cîţu a anunţat că încă 800.000 de persoane vor fi imunizate cu vaccinul produs de AstraZeneca.

„Dozele AstraZeneca vom primi în această lună 800.000 de doze. Începem de pe 10 programările pentru AstraZeneca. Vom face prima vaccinare, nu vom păstra rapelul. Rapelul la AstraZeneca este peste două luni de zile. Deci, încă 800.000 de persoane pot fi programate.

Campania de vaccinare merge foarte bine. Am văzut un top făcut de Bloomberg. România se menţine la nivel global pe locul 14 în ceea ce priveşte campania de vaccinare”, a menţionat şeful Executivului.

Întrebat despre întârzierile privind livrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer, Florin Cîţu a menţionat că „sunt probleme pe termen scurt care nu depind de noi”.

„Nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă în timpul zilei de astăzi. Monitorizăm situaţia. Ori astăzi, ori mâine. Am vorbit şi cu Ministerul Apărării Naţionale dacă avem noi posibilitatea să aducem aceste doze care trebuiau să fie aduse astăzi”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului este încrezător că România va reuşit să îndeplinească obiectivul de a vaccina peste 10 milioane de persoane împotriva noului coronavirus până în septembrie.

„Acea estimare este doar cu dozele Pfizer. Dacă punem dozele de la Moderna şi AstraZeneca, s-ar putea să fie mai devreme. Acea estimare este făcută doar cu dozele contractate de la compania Pfizer, fără Moderna şi AstraZeneca”, a conchis Florin Cîţu.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.