Roşiile un adevărat izvor de sănătate. Luptă împotriva infecţiilor şi menţin inima tânără.

TRIMITE PRIETENILOR

Roşiile conţin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, dar şi calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier şi licopen. O singură roşie conţine îproporţie de 90%, apă şi are doar 22-26 de calorii.

Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, roşiile luptă împotriva infecţiilor şi menţin inima tânără.

Roşiile mai sunt o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhibă pofta de alimente dulci. Sucul proaspăt de roşii acţionează asupra organismului ca un energizant, deoarece accelerează absorbţia zahărului din sânge. Sucul de roşii elimină toxinele din organism şi, mai ales, din ficat.

Licopenul, substanţa „miraculoasă” din roşie, este un bun antioxidant, el ajutând în cazul bolilor cardiovasculare. Totodata, ea luptă împotriva infecţiilor, stimulează metabolismul, protejează ADN-ul celular, are proprietăţi antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul aparitiei osteoporozei şi a cancerului de prostată.

Aceste legume au o mulţime de beneficii asupra pielii, menţinând-o elastică şi fină. Medicii recomandă consumul unei roşii pe zi pentru a avea o piele sănătoasă, o inimă puternică şi doza necesară de vitamina C. Sucul de roşii, proaspăt stors, este ideal pentru ten, aplicat sub forma de compresă. Roşia coaptă în apă fierbinte şi apoi decojită, este bună pe post de mască. Roşiile sunt benefice în cazurile unui ten seboreic şi cu puncte negre. Compresele cu suc de roşii pe o piele arsă de soare previn apariţia başicilor.

Atenţie! Roşiile necoapte (chiar şi în cantităţi mici) pot provoca dureri de cap, ameţeli, senzaţii de arsuri datorită saloninei, substanţă conţinută de roşia încă verde. Este de preferat a se consuma roşii cu forme neregulate, semn că acestea au crescut normal.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.