Șarlotă simplă și rapida cu mere la tigaie.

TRIMITE PRIETENILOR

Desertul merită gătit atunci când nu aveți cuptor. Șarlota nu iese atât de aerisită, dar dacă respectați regulile, este foarte gustoasă.

Șarlotă simplă și rapida cu mere la tigaie.

Ingrediente: făină – 150 g; zahăr – 100 g; mere – 2 bucăți; ouă – 3 bucăți; praf de copt – 1 lingurita; vanilie; unt.

Mod de preparare

Puneți zahărul și ouăle într-un castron adânc, folosiți un mixer pentru a bate. Adăugați făina cernută amestecată treptat cu praful de copt și  vanilie. Asigurați-vă că nu se formează cocoloașe. Curățați merele, tăiați-le în pătrate, adăugați-le în aluat și amestecați. Se toarnă aluatul într-o tigaie unsă, se acoperă bine. Gatiti la foc mic timp de 25 de minute, apoi intoarceti-l si tineti timp de 10 minute. Verificați dacă este gata cu o scobitoare. Se servește cu gem sau înghețată.

Sfaturi

Șarlota nu iese atât de aerisită, dar dacă respectați regulile, este foarte gustoasă. Încercați să folosiți mai multe mere și mai puțin aluat. Răspândiți ingredientele cât mai subțiri și nu vă fie teamă să exagerați cu praful de copt – acest lucru va face desertul mai pufos. Folosiți o tigaie cu un diametru larg (cel puțin 20 cm) și un fund gros pentru a coace aluatul bine și uniform. Este indicat să alegeți o tigaie adâncă cu capac pentru a nu lăsa aluatul să se scufunde în timpul gătitului. Coaceți la foc mic, altfel riscați să obțineți șarlota prăjită. Ungeți tigaia cu mai mult unt pentru a nu se lipi de tigaie. Dacă vi se pare că șarlota nu este suficient de coaptă, o întoarceți în tigaie ca pe o clătită.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.