Scriitorul Radu Paraschivescu refuza invitatia de a face parte din AUR: „Port masca, nevrednicul de mine”

TRIMITE PRIETENILOR

Scriitorul Radu Paraschivescu a anuntat, marti, ca refuza invitatia lui Sorin Lavric de a se inscrie in AUR. „Port masca, nevrednicul de mine”, a explicat ironic Paraschivescu.

„‘Nu vreau sa fac parte din niciun club dispus sa ma accepte ca membru’, a spus candva Groucho Marx. Cu mai putin umor, declin invitatia de inscriere in A.U.R. pe care mi-a facut-o Sorin Lavric ieri, intr-un text aparut in ‘Q Magazine’. Lucrurile care ne despart sunt mai multe decat cele care ne apropie. Pe langa asta, port masca, nevrednicul de mine”, a scris Paraschivescu pe Facebook.

Presedintele Senatului AUR, Sorin Lavric, a lansat un apel catre „intelectualii de dreapta” sa lase deoparte orgoliile si sa se alature formatiunii sale.  Printre acestia l-a enumerat si pe Radu Paraschivescu. AUR a intrat in Parlament cu un scor de aproximativ 9%.

„Noi vrem o Romanie sub spectrul lui Hristos. Daca vreti la fel, nu se poate sa nu ne intalnim. Avem patru ani in fata: meditati si rasturnati-va mintile”, le transmite Lavric „intelectualilor de dreapta” care au sustinut PMP.

„Ii rog pe intelectualii de dreapta, adversari pina de curind in aceste alegeri, a caror deceptie dupa alegeri le-o inteleg, sa-si revina de pe urma socului si sa priveasca la viitor. Vreti o Dreapta unita care sa dreneze mlastina castei politice? Puteti sa iesiti din amaraciunea unei dezamagiri de moment spre a pune umarul la o renastere in spirit?

Voi, Mihai Neamtu, Mircea Platon, Adrian Papahagi, Catalin Avramescu, Teodor Baconschi, Radu Paraschivescu, puteti fi linga noi, pentru binele Romaniei? Voi, Pompiliu Diplan, Iulian Capsali, Razvan Codrescu, Razvan Bucuroiu si toti oamenii de dreapta, pe care va am la suflet fiindca sintem din aceeasi stirpe, puteti sa intrati intr-o miscare menita a schimba din temelii falanga politica?

Tu, Victor Roncea, poti sa te dezbari de obsesii pentru a intelege ca Dreapta nu se cladeste pe diatriba sterila impotriva lui Liiceanu, Patapievici si Boia? Vreti concordie intru Hristos sau vreti discordie intru nimicul urii? Ce vreti? Sa fierbem la infinit in otravuri meschine, sau sa ridicam conditia de roman crestin la un prag de mare elevatie?

Asezati-va citeva minute in voi insiva: ce vreti? Noi nu vrem puterea, capatuiala sau gloria. Stim ca vom muri, iar gindul acesta ne da o tinuta. Noi vrem o Romanie sub spectrul lui Hristos. Daca vreti la fel, nu se poate sa nu ne intalnim. Avem patru ani in fata: meditati si rasturnati-va mintile. Ridicam Romania sau o prabusim pe spezele unor ambitii efemere? De murit, murim cu totii. Nu e pacat sa nu ne daruim Romaniei? Veniti sa inlocuim casta politica”, afirma Lavric intr-o scrisoare de multumire adresata sustinatorilor AUR.

„Pentru noi incepe un razboi ideologic al carui deznodamint va sta in inlaturarea actualei clase politice. In patru ani vom disloca partidele din Parlament. Vom schimba figurile, vom primeni limba, vom aduce bucuria de a fi romani. Vom regasi gustul mistic de a fi crestini in umbra oricarei catapetesme din bisericile din tara. Vom recapata caldura pe care ne-o da gindul de a fi una in virtutea apartenentei la un neam. Vom aduce exaltarea de a fi parte dintr-un intreg numit Romania”, a mai scris Lavric.

Lavric a candidat la alegerile parlamentare pe listele pentru Senat din judetul Neamt si va deveni membru al Parlamentului.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.