Se inchid scolile de luni. Sorin Cimpeanu, spune ca DSP isi depaseste atributiile

TRIMITE PRIETENILOR

Toate scolile din Ilfov se inchid incepand de luni, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica Ilfov. Masura a fost dispusa dupa ce incidenta in Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. In judet sunt localitati unde rata infectarilor a trecut de 20 la mie.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca DSP Ilfov isi depaseste atributiile cand cere trecerea in online a tuturor scolilor din judet pentru 14 zile, iar solicitarea facuta este in afara cadrului legal.

Teodor Negulescu, directorul DSP Ilfov, a declarat la Digi24 ca recomandarea a fost facuta pentru 14 zile, incepand din 18 octombrie.

Recomandarea vizeaza doar scolile, nu si gradinitele si cresele, a spus el

Masura de inchidere a scolilor s-ar putea prelungi, daca situatia o va impune.

Fiecare unitate scolara va convoca o sedinta pentru a lua aceasta decizie.

DSP Ilfov a trimis catre toate scolile din judet o adresa oficiala in care a recomandat ca orele sa treaca in online.

Potrivit celor de la DSP a fost o recomandare pe care ei au facut-o in conditiile in care rata infectarilor continua sa creasca accelerat. ISJ Ilfov a fost de acord.

In Ilfov, incidenta a trecut de 15 la mia de locuitori. In unele localitati, rata infectarilor a trecut de 20 la mie. Spre exemplu, in Corbeanca este de 21,75 la mie. In Domnesti, o alta localitate cu incidenta ridicata, aceasta e de 19,05 la mie.

In prezent, scolile pot decide singure daca trec sau nu cu toate orele in online sau raman deschise.

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, marti, ca in Ilfov 17 scoli au facut solicitari pentru suspendarea activitatii cu prezenta fizica si ca alte opt unitati de invatamant au activitatea suspendata cu avizul DSP.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.