Se închid școlile în toată țara? Anunț de ultimă oră, după ce s-au înregistrat mai bine de 15000 de noi infectări. „Două săptămâni în lockdown”

TRIMITE PRIETENILOR

Îngrijoraţi fiind de situaţia epidemiologică din Capitală şi din întreaga ţară, părinţii cer închiderea unităților de învățământ!

Aproape toate județele din România au intrat în scenariul roșu, iar situația din Capitală a scăpat de sub control în ultimele zile. Incidența în București a ajuns astăzi, 8 octombrie, la 12,24 la mie, iar în astfel de condiții părinții solicită închiderea de urgenţă a şcolilor și trecerea activităților în online timp de două săptămâni.

Așadar, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi cere ca elevii să participe la cursuri online timp de două săptămâni.

De asemenea, Iulian Cristache, reprezentantul instituției, spune că unii părinţi nu își doresc ca elevii să fie în continuare testați pentru a intra în sălile de curs.

„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ. Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun.

Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii” , a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, vineri, în cadrul unei emisiuni televizate.

Care este intenția de vaccinare a elevilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat în cursul zilei de miercuri că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare a elevilor. Astfel, rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu „Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% au notat răspunsul negativ.

„Avem circa 22.000 de răspunsuri cu Da din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indeciși, şi 244.000 de răspunsuri cu Nu. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.