Se vine de hac pensiilor speciale si pensiilor de serviciu. Saptamana viitoare se elimina pensiile parlamentarilor. Legi pentru fiecare pensie speciala in parte, impozitare cu 90%

TRIMITE PRIETENILOR

Vicepremierul Dan Barna a declarat marti ca Legislativul intentioneaza ca in urmatoarele saptamani sa fie eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, apoi va urma o modificare a Codului administrativ pentru abrogarea pensiilor speciale pentru primari. El a adaugat ca in ceea ce priveste alte categorii de pensii se va lua „bucata cu bucata” si „unde se poate eliminarea, eliminarea, unde nu este posibila eliminarea din considerentele mentionate de Curtea Constitutionala, sa venim cu o schema de impozitare 80-90% astfel incat lucrurile sa fie foarte clare si sa revina acea echitate in societate”.

„Pozitia noastra consecventa este ca ar trebui ca toate pensiile speciale sa fie desfiintate. Aceasta este insa o abordare nerealista. S-a incercat si anul trecut de cateva ori, teatral de catre vechiul Parlament, stiindu-se clar ca initiativa e neconstitutionala. Abordarea noastra este cea rationala si pragmatic realizabila. Respectiv, pensiile speciale ale parlamentarilor ne dorim ca in urmatoarele saptamani, saptamana asta, saptamana viitoare sa ajungem la plen comun si sa eliminam pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru ca acest lucru se poate face. Nu are probleme de constitutionalitate. E foarte clar, modificam regulamentul parlamentarilor.

In egala masura vorbim de pensiile speciale pentru primari, care au fost prorogate inca un an. Anul acesta intentionam si vom modifica Codul administrativ astfel incat sa abrogam prevederea respectiva, sa fie foarte clar. Nu exista un beneficiu al calitatii de primar indreptatirea la o pensie speciala. Contributivitatea e suficienta”, a declarat Dan Barna marti la Digi 24.

El a explicat ca unde este posibil sa fie eliminate alte categorii de pensii speciale se va face acest lucru, insa unde nu exista posibilitate, atunci se va veni cu o schema de impozitare de 80 sau 90%.

„Pentru celelalte pensii speciale abordarea noastra este aceea de a avea initiative legislative distincte pentru pensiile de serviciu, pentru pensiile speciale de la Curtea de Conturi, pentru fiecare categorie in parte, astfel incat sa nu mai intram in clenciul pe care CCR l-a punctat foarte clar, in care din cauza unui detalii sau a unei referinte pentru o anumita categorie toata initiativa sa fie respinsa. Astfel incat, bucata cu bucata, fiecare categorie unde se poate eliminarea, eliminarea, unde nu este posibila eliminarea din considerentele mentionate de Curtea Constitutionala, sa venim cu o schema de impozitare 80-90% astfel incat lucrurile sa fie foarte clare si sa revina acea echitate in societate”, a completat vicepremierul.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.