Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț. Și-a pus în CV o diplomă de la o “facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român.

TRIMITE PRIETENILOR

Şefa organizaţiei municipale PSD Piatra Neamţ, Florentina Luca Moise, urmează să fie numită inspector şcolar general al ISJ Neamţ, informează Edupedu.ro, citând surse din Ministerul Educaţiei.

Florentina Luca Moise este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamţ – instituţie privată de învăţământ, a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamţ, din 2014, are 45 de ani şi la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat.

Presa locală scrie că Florentina Moise, consilier local PSD în Piatra Neamţ, cu mandat câştigat la alegerile din 2020, nu ar putea fi numită în funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean de pe funcţia de director adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Turistică, Mediu şi Dezvoltare Corporativă din Consiliul Judeţean Neamţ, care apare în declaraţiile de avere, dar că, recent, ar fi fost văzută din nou la serviciu la Casa Corpului Didactic, unde figurează ca profesor metodist.

Recent, au fost ridicate suspiciuni în presa locală, Florentina Luca Moise deţinând mai multe funcţii, atât de funcţionar cât şi de demnitar ales, iar acum şi numită într-o poziţie de conducere.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Casei Corpului Didactic Neamţ, femeia ar fi absolvit „Facultatea de drept, legislaţia internaţională comparată, diplomaţia şi consultanţă juridico-economică” a „Universităţii Internaţionale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare româno-americană”. Această entitate a fost în centrul unor scandaluri ani la rând. În 2002 ministrul Educaţiei de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, l-a sesizat pe ministrul de Interne, Ioan Rus, despre faptul că „Tehnoeconomia Europeană” încalcă legea, scria Gazeta De Sud.

Toate diplomele eliberate de Universitatea “Tehnoeconomia Europeană” sunt false, pentru că nu sunt recunoscute de stat, anunţa Ministerul Educaţiei citat de Ştirile Protv.

Florentina Luca Moise şi-a făcut studiile de psihologie la Universitatea Titu Maiorescu între 2009 şi 2012, iar la Universitatea Naţională de Apărare, Carol I apare cu două cursuri post-universitare – în 2015 şi 2016.

Tot în CV apare că a fost şi profesor pentru învăţământul preşcolar (educatoare) la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” în perioada 2009-2014.

Aptitudinile şi competenţele personale trecute în CV sunt: „organizare şi coordonare activităţi medico-ştiinţifice”, „utilizare calculator, copiator” şi „aptitudini organizatorice”.

Această schimbare are loc pe criterii politice, funcţiile de inspectori şcolari fiind împărţite între partidele din coaliţia de guvernare. Mai mult, sursele Edupedu.ro susţin că urmează schimbarea inspectorilor şcolari general şi generali adjuncţi de la Bucureşti. 4 vor fi de la PSD – inspectorul şcolar general şi 3 adjuncţi, iar actuala inspectoare generală Mihaela Ştefan (PNL) va rămâne pe al patrulea post de inspector şcolar general adjunct.

Au mai fost schimbaţi recent, cu oameni din PSD, inspectorii şcolari generali din judeţele Olt, Dâmboviţa, Buzău, Hunedoara, Bacău.

Articolul complet aici.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.