Specialiștii avertizează: nu consumați apă plată cu lămâie!

TRIMITE PRIETENILOR

Chiar dacă apa plată cu lămâie a făcut istorie, specialiștii în siguranța alimentară ne îndeamnă să nu mai consumă această băutură. Motivul? Lămâia poate fi o sursă de contaminare cu bacterii!

Risc real de contaminare a diferitelor maladii

Potrivit unui studiu recent apărut în Journal of Environmental Health, unul dintre cele mai folosite fructe, lămâia, ne poate îmbolnăvi mai rău decât am crede. Potrivit specialiștilor, care au făcut cercetări la mai multe restaurante, mai mult de 70% dintre lămâile examinate conțineau bacterii atât pe coajă cât și pe pulpă. De fapt, nu lămâile sunt adevărata problemă, ci mâinile care le taie, tocătoarele sau ale ustenile folosite.

E-coli se transmite foarte ușor

Una dintre bacteriile care, spun oamenii de știință, se transmite de pe mâinile umede pe lămâie, în proporție de 100% este E-coli, iar efectele sale asupra sănătății sunt extrem de periculoase. Odată cu instalarea bacteriei, persoana în cauză va suferi crampe abdominale, diaree, stări de greață și vomă, febră, oboseală și se va simți extrem de oosită. Periculoase pentru organism sunt, de asemenea, lămâile luate din diferite recipiente speciale.

Bacteria atacă mai ales persoanele cu sistemul imunitar scăzut

De asemenea, specialiștii avertizează că orice persoană cu sistemul imunitar scăzut poate avea probleme cu contaminarea cu E-coli și alte bacterii. Dacă, totuși, nu puteți renunța la apa plată cu lămîie folosiți mănuși de unică folosință sau clești pentru a pune feliile în pahar. În plus, spălați lămâile cât mai mult posibil înainte de a le folosi.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.