Teologul Valentin Guia: De un an de zile ne-au terfelit sfinții si tot ce avem mai drag, Sfânta Împărtășanie

TRIMITE PRIETENILOR

Teologul Valentin Guia s-a dezlănțuit la adresa autorităților. Invitat la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, Guia a criticat atitudinea autorităților la adresa Bisericii Ortodoxe, dar și dorința Guvernului ca preoții să facă campanie pro vaccinare.

„Vreau sa fac o specificare, nu vorbesc în numele bisericii, ci al meu. E o părere teologică. Pe mine mă deranjează că de un an de zile biserica noastră sfântă este terfelită în hal fără de hal. De un an de zile ne-au terfelit sfinții și tot ce avem mai sfânt si mai drag, Sfânta Împărtășanie. Noi pentru asta putem muri, ca e scopul nostru in viața asta, dar pentru nenorocitul ala de vaccin nu mă interesează.

Atâta timp cât tu ești la guvernare si oamenii din partidul vostru îmi terfelesc pe Hristos, pe Fecioara Maria ați făcut-o mama surogat, iar acum, ca să stați cu noi la masa, nu ar trebui sa vă cereți scuze? Ne-ați batjocorit morții si mamele, d-aia urlu, pentru că umblu toată ziua prin țară, pentru că vreau să găsesc Mântuirea.

Când vrei să faci un pact, dacă vrei să stai cu noi la masă, prima data îți ceri scuze, asta e credința unui creștin.”, a precizat Valentin Guia la România TV, notează Stiripesurse.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.