Tudose vrea la guvernare: „Credeti-ma, avem 5 propuneri de premier”. Nu vrea sa spuna cine sunt

TRIMITE PRIETENILOR

Vicepresedintele PSD Mihai Tudose a anuntat luni ca pesedistii vor lansa marti la Romexpo programul de guvernare al partidului. El a mai spus ca nu va fi avansat un nume privind propunerea de premier inaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, insa daca romanii vor acord increderea PSD, exista cel putin cinci persoane care sunt capabile sa ocupe functia de prim-ministru.

„Maine (marti – n.r.) lansam la Romexpo programul de guvernare. Si o echipa care este osatura, scheletul echipei de guvernare. Nu stiu daca lansam si un candidat pentru premier inainte de alegerile parlamentare. Deocamdata solutii avem. Stim ce avem de facut. Daca romanii ne acorda incredere, credeti-ma ca avem cel putin 5 solutii pentru prim-ministru”, a afirmat Mihai Tudose luni intr-o conferinta de presa la sediul PSD, citat de news.ro.

PSD propune, prin programul de guvernare in domeniul educatiei, introducerea orelor de educatie sanitara, educatie financiara si cea privind drepturile si valorile muncii care sunt absolut necesare. Social-democratii mai propun dezvoltarea si adaptarea la cerintele actuale existente pe piata muncii a invatamantului dual prin realizarea unor partneriate intre unitatile de invatamant si antreprenori.

De asemenea, PSD promite, in programul de guvernare pe care il propune, infiintarea unui Fond National de Dezvoltare Locala, dar si a unui Registru National al Investitiilor Publice, precum si simplificarea procedurilor privind accesarea fondurilor europene. Social-democratii sustin ca, prin implementarea programului pe domeniul Dezvoltare locala si regionala, nu vor mai exista situatii in care localitati fara apa si canal sa construiasca sali de sport sau sa asfalteze drumuri fara a avea aceste utilitati.

Totodata, programul de guvernare al PSD cu care va candida la alegerile parlamentare prevede cresterea salariului minim brut la 3.500 lei pana in 2024, a salariului mediu brut la 7.010 lei in urmatorii 4 ani si a punctului de pensie cu 32% la valoarea de 2.340 lei. In document este precizat ca pensia minima va creste de la 800 lei la 1.300 lei pana in 2024, insemnand o majorare de 63%. PSD mai propune impozit zero la salariul minim.

Programul de Guvernare Munca si Demnitate Sociala propus de social-democrati are ca obieciv principal siguranta locurilor de munca, iar in oferta PSD exista masuri pentru tineri, pentru persoanele din categorii defavorizate, precum si masuri de stimulare a natalitatii, in contextul in care pana in 2050 vom fi doar 15 milioane de romani.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.