Uimit de chinul prin care trece o femeie gravida, un viitor tata a postat pe pagina lui de Facebook o scrisoare pentru toți bărbații care se pregătesc să devină tătici. Cum ar trebui să-și trateze partenerele

TRIMITE PRIETENILOR

Experienţa prin care trece o femeies atunci când rămâne însărcinată este ceva ce doar o femeile pot înţelege. Bărbaţii pot doar să le fie alături şi să le ajute. Unele clipe sunt minunate, altele foarte dificile şi parcă aproape imposibil de trecut. Spre exemplu, mersul des la baie, inclusiv noaptea, este deranjant la un moment dat. Nu, nu e vorba despre nici o afecţiune. Pur şi simplu, prin poziţia pe care o are, fătul exercita presiune pe vezica urinară. Dacă însă totuşi crezi că ceva nu e în regulă, apelează la nişte remedii naturiste pentru femei însărcinate.

Ca viitor tată, eşti de mare ajutor atunci când o susţii pe partenera de viaţă, când îi eşti alături, fără a-i reproşa că e prea emotiva ori prea pretenţioasă. Reţine faptul că, în majoritatea cazurilor, hormonii din sarcina vorbesc în locul ei. Ar ajuta-o inclusiv faptul că vrei să cauţi diverse remedii pentru arsurile la stomac cu care se confruntă ori pentru problemele renale. Atenţie! Ideal este să mergeţi la medic, nu să luaţi diverse tratamente menţionate pe internet. În caz contrar, poţi pune în pericol viaţa fătului şi chiar şi a mamei.

Remedii naturiste pentru femei însărcinate

Ţine cont de următoarele lucruri.

Răceală la o gravidă

Cum nu ai voie să iei medicamente din farmacie, apelează cu încredere la aceste remedii naturiste:

 • gargară cu apă şi sare. Combate tusea şi calmează durerile din gât;
 • inhalaţii cu aburi pentru a desfunda nasul;
 • umidificator contra aerului uscat;
 • comprese calde, ca să scapi ori să diminuezi durerea de cap. Se aplică pe sinusurile inflamate;
 • supă de legume şi de pui. Acestea combat congestia nazală şi reduc inflamaţia;
 • ceai îndulcit cu miere. Optează pentru ceai de: tei, şoc, nuci, ceapă.

Remedii împotriva infecţiei urinare

Iată o listă care te va ajuta, cu siguranţă:

 • consumul a 2 litri de apă zilnic;
 • spălături locale, cu bicarbonat de sodiu şi apă călduţă;
 • ceai de: coada şoricelului şi gălbenele (efecte antiinflamator şi antibacterian), cozi de cireşe şi mătasea porumbului;
 • spălături locale cu infuzie din: flori de gălbenele, muşeţel, iarba de coada şoricelului, frunze de mesteacăn.

Cu cât te tratezi mai repede, cu atât previi infecţia să ajungă la rinichi. Poţi folosi şi diverse calmante, dar numai cu recomandarea medicului specialist.

Fără probleme digestive în timpul sarcinii

Ştiai că, în timpul sarcinii, majoritatea femeilor se confrunta cu hemoroizi? În mod nomal, ceaiul de pelin îi previne sau chiar ameliorează. Pe parcursul sarcinii însă trebuie evitat, întrucât poate provoca avort spontan. Nici în timpul alăptării nu e recomandat pelinul, ci după aceea. Pentru a preveni problemele digestive uite ce poţi face:

 • hidratează-te cu apă şi sucuri naturale;
 • evită să mănânci mult;
 • evită: prăjeala, condimentele, alimentele care balonează şi constipa (broccoli, varza, porumb, orez, banane, coacăze);
 • ori de câte ori simţi nevoia, mergi la baie. Nu te abţine;
 • fă o plimbare la pas alert în fiecare zi etc.

Scrisoarea emoţionantă a unii viitor tată

Iată ce scria un bărbat, în urmă cu mai mulţi ani, înainte de a deveni tată:

„Sarcina iubitei mele este cea mai tare experienţă pentru mine. Am învăţat multe lucruri pe care credeam că le ştiu deja. Îţi dă frustrare, nervi, dar te face să iubeşti din ce în ce mai mult, să îţi pese mai mult decât oricând, îţi dă răbdare şi te învaţă ce e acela respect. Acum văd sarcina cu alţi ochi. Este multă „muncă”, dar este şi un moment foarte emoţionant. Fiecare secundă din această perioadă contează. Sarcina a preluat controlul asupra corpului logodnicei mele. E stresată, are dureri, merge des la baie, are greţuri. Toată ziua. Le doare, obosesc, devin emotive şi nu ştiu să îţi spună de ce. Dar aici intervii tu. Fă-o să înţeleagă că nu este nicio problemă dacă plâng, dacă se supără, dacă se enervează sau încep să râdă în hohote ca din senin. Fă-o să se simtă o regină. Pentru că în burtica ei se dezvolta o viaţă, iar pentru mine asta este incredibil.

Ca un viitor tata şi un logodnic căruia chiar îi pasă, pot să spun cu mâna pe inimă ca asta e cea mai bună şcoală. Fii acolo când are nevoie. Fii tatăl copilului ei de care are nevoie. Iubeşte-o şi reaminteşte-i cât de frumoasă este. Este cea mai frumoasă experienţa prin care am trecut. Am învăţat multe despre mine. Am învăţat prin ce trec femeile. Vă respect enorm.

Acum văd sarcina cu alţi ochi de când am ajuns să fiu şi eu implicat în asta. Asta este cea mai bună şcoală pe care o poate face un bărbat„, a scris tânărul pe reţeaua de socializare.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.