Ultima oră! O femeie din Constanța a MURIT infectată cu tulpina Delta, deși era vaccinată. Ce au descoperit medicii

TRIMITE PRIETENILOR

Apar informații triste din Constanța, acolo unde o femeie în vârstă de 65 de ani a murit după ce s-a infectat cu tulpina Delta. Femeia revenise de scurt timp din Spania, dar nimeni nu prevedea un final tragic.

Ce stare de sănătate avea pacienta

Potrivit primelor informații, femeia infectată cu tulpina Delta era vaccinată cu doza completă, dar avea mai multe cormobidități care i-ar fi agravat starea de sănătate. Din declarațiile apropiaților, aceasta avea hipertensiune arterială și heptatita C, dar nu era internată în spital.

Un alt caz grav cauzat de tulpina Delta a fost înregistrat tot în Constana, la o femeie de 45 de ani din Dâmbovița care venise în vacanță la mare, fiind vaccinată cu Pfizer.

Primele cazuri de Covid-19 cu varianta Delta au fost descoperite în Constanţa la finele lunii iulie, când 7 persoane au fost testate pozitiv. Ulterior, alte 20 de cazuri cu tulpina Delta au fost înregistrate.

În luna aprilie, o altă femeie de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de Pfizer, a murit în secția de Terapie Intensivă din Turda, la două luni după doza de rapel. După vaccinare, aceasta făcuse și untest de anticorpi, rezultatul fiind de 6.700, un număr semnificativ de anticorpi.

Potrivit medicilor, vaccinul nu oferă protecție 100% împotriva infecției cu Covid-19, dar acesta te apără de o formă gravă a bolii. Cu toate acestea, există și cazuri în care infecțiile se agravează.

Directorul medical de Spital, Andrașoni Victor a explicat un posibil motiv pentru decesul pacientei, susținând că plămânii femei au fost grav afectați.

 „Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.”

De asemenea, managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, nu a putut oferi o informație clară cu privire la cazul femeii.

„Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”, a transmis acesta, potrivit Antena3.

Sursa: Playtech.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.