ULTIMA ORA! Președintele ROMÂNIEI în plină criză politică pleacă din ţară

TRIMITE PRIETENILOR

Președintele ROMÂNIEI merge miercuri în Suedia, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului

Președintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la invitația premierului suedez Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat

Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului, organizat la Malmö, în Regatul Suediei.

Participarea Președintelui Klaus Iohannis la Forumul Internațional de la Malmö se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce privește consolidarea educației despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, precum și pentru promovarea valorilor europene, a toleranței și a respectului față de drepturile și libertățile fundamentale.

Cu prilejul participării la Forumul de la Malmö, Președintele Klaus Iohannis va evidenția eforturile constante ale României în ceea ce privește asumarea trecutului și combaterea negării și distorsionării Holocaustului, țara noastră devenind un model regional de bune practici în acest sens. Participarea României la Forum la cel mai înalt nivel conferă țării noastre o vizibilitate sporită și va contribui la consolidarea profilului României de promotor activ la nivel internațional al politicilor în acest domeniu.

Totodată, Președintele României va transmite angajamentul ferm asumat de țara noastră prin Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021 – 2023, care a fost adoptată în luna mai 2021, precum și în baza Planului de Acțiune asociat.

Forumul de la Malmö marchează împlinirea a 21 de ani de la adoptarea Declarației Forumului Internațional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA). IHRA este o organizație interguvernamentală care, în timp, a devenit punct de referință internațională în materie de educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea Holocaustului și a cărei președinție a fost exercitată de România în perioada 2016-2017.

Forumul de la Malmö urmărește transmiterea unui semnal puternic la nivel internațional privind calificarea antisemitismului și negării Holocaustului, aflate în creștere în prezent, ca evoluții reprobabile și inacceptabile, care trebuie contracarate cu toate instrumentele disponibile. scrie b1tv.ro


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.