Un medic ATI face dezvăluiri cutremurătoare. Cum se agață de viață pacienții a căror speranță atârnă doar de un fir de ață. ”Nimeni nu își poate imagina suferința. Din păcate doar unii pleacă în viață”

TRIMITE PRIETENILOR

Valul patru al pandemiei pune la zid orice urmă de speranță și putere rămase în rândul doctorilor în urma perioadei anterioare. Medicii nu mai contenesc în a trimite semnale de alarmă cu privire la situația disperată care se resimte în toate spitalele. Cel mai recent mesaj al medicului ATI, Elena Copaciu, evidențiază trăirile cutremurătoare ale pacienților pe ultima sută de metri.

Cei mai mulți pacienți se roagă la Dumnezeu

Medicii sunt eroii care luptă cu agresivitatea și lipsa milei cu care valul patru acționează asupra cetățenilor. Din păcate, sistemul de sănătate a clacat, iar soluțiile găsite de autorități par de la zi la zi că nu mai fac față avalanșei de pacienți. Medicul ATI al Spitalului Universitar de Urgență a mărturisit care este atmosfera în secțiile ATI, după ce pacienții ajunși în stare gravă realizează că viața lor atârnă de un fir de ață.

Nu mai este un secret faptul că peste 90% dintre pacienții ajunși la ATI sunt nevaccinați, mulți dintre ei refuzând imunizarea din diverse motive personale, în timp ce un procent mic ar putea avea interdicție medicală. Chiar și așa, ajunși pe un pat ATI, conectați la măștile de oxigen, în cel mai fericit caz, mulți oameni se roagă la Dumnezeu să scape și își exprimă dorința de a da timpul înapoi pentru a schimba gândirea greșită care i-a determinat să refuze vaccinarea.

„Nimeni din afară nu-și poate imagina câtă suferință este acum în secțiile de Terapie Intensivă. Din păcate, doar unii pleacă în viață de aici. Când ajung în ATI, toți se roagă la Dumnezeu să dea timpul înapoi pentru că altfel ar proceda”, povestește specialistul în Terapie Intensivă.

Medicul oferă exemplul unui cuplu care nu a dorit să se vaccineze din cauza fricii de infertilitate

Indiferent de vârsta pe care o au, medicul povestește că pacienții sunt dominați de diverse frici. Acesta a dat exemplul unor tineri care nu s-au vaccinat pentru că doreau să aibă un copil în viitorul apropiat. Ajuns în fața bolii, unul dintre parteneri a afirmat că, acum, și-ar face si toate cele trei doze deodată.

“Mi-a spus că prietena nu l-a lăsat să se vaccineze, ca să poată face copii. La externare, l-am întrebat dacă se duce să se vaccineze când va depăși perioada de recuperare și mi-a spus că o să ceară toate cele 3 doze odată! E un fel de a spune, desigur”, a povestit Elena Copaciu pentru Libertatea.

Medicul Elena Copaciu susține că valul patru este diferit de cele trei anterioare, lăsând impresia unei alte boli, mult mai agresive.

„În valul patru, parcă e o altă boală. În formele grave, ne confruntăm cu pacienți cu insuficiențe respiratorii severe, cu afecțiuni cardiace, cum sunt miocarditele virale, cu imunodepresii severe și prelungite. Asta înseamnă și că un pat se eliberează mult mai greu.”, a adăugat medicul.


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.