Vaccinare impotriva virusului în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare. Autorităţile exclud o legatura cu vaccinul

TRIMITE PRIETENILOR

Vaccinare anti-covid în Anglia. 143 de britanici au murit la scurt timp după imunizare. Cu toate acestea, autorităţile spun că decesele nu au legătură cu vaccinul.

Vaccinare anti-covid în Anglia. Deşi 143 de britanici au murit la scurt timp după ce au fost vaccinaţi, Agenţia de Supraveghere a Medicamentelor a transmis că decesele nu au avut legătură cu vaccinurile, potrivit publicaţiei britanice The Sun.

Vaccinare anti-covid în Anglia. Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima doză de ser

Potrivit autorităţilor, majoritatea deceselor raportate la scurt timp după imunizare au fost la persoanele în vârstă sau la persoanele cu diverse boli. Anchetatorii au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a jucat un rol în decese.

Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima lor doză de vaccin anti-Covid. În total, au fost înregistrate 22.820 de rapoarte de efecte secundare înregistrate până pe 24 ianuarie. Potrivit autorităţilor, una din zece persoane va prezenta reacții adverse după ce a primit vaccinul.

„Vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a proteja împotriva Covid-19 și de a salva vieți și de a preveni complicațiile grave ale acestui virus teribil. Datele pe care le-am colectat oferă o asigurare suplimentară că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și continuă să îndeplinească standardele riguroase de reglementare necesare pentru toate vaccinurile. Rămânem încrezători că beneficiile acestor vaccinuri depășesc orice riscuri”, a spus Dr. June Raine, director executiv al MHRA (Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale).

Raportul publicat vineria constatat că majoritatea oamenilor au avut efecte secundare „ușoare și de scurtă durată”, care reflectă „un răspuns imun normal la vaccinuri – inclusiv o durere în braț și oboseală”.

Cele mai frecvent raportate reacții adverse sunt sensibilitatea și durerea la locul injectării, dureri de cap, oboseală, dureri articulare și musculare, febră, frisoane și greață.

Au existat, de asemenea, 75 de rapoarte de paralizie facială sau pareză de la oameni după ce au primit ambele vaccinuri, a constatat raportul. Acest lucru este enumerat ca posibil efect secundar din cauza unui număr mic de rapoarte, dar nu a fost confirmat ca fiind legat de vaccin.

„Prioritatea noastră este să ne asigurăm că publicul are vaccinuri sigure și eficiente și vom continua să analizăm, să monitorizăm și să revizuim toate datele de siguranță pentru aceste vaccinuri. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care ne-au raportat un potențial efect secundar – fiecare raport contează”, a adăugat Dr. June Raine.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.