Verdens Beste, cea mai bună prăjitură din lume. Rețeta

TRIMITE PRIETENILOR

Prăjitura despre care aminteam în titlu se numește Verdens Beste și este un desert de origine norvegiană. În anul 2002 a fost votată cea mai bună prăjitură din lume, devenind apoi prăjitura națională a Norvegiei.

Se spune că proprietarul unei cafenele din nordul Norvegiei a cumpărat rețeta acestei prăjituri, cu 200 de coroane daneze, o sumă foarte mare de bani ținând cont că ne referim la începutul anilor 30. Rețeta sa a fost îmbunătățită și s-a răspândit imediat în toată Norvegia, ea fiind servită la ocazii speciale.

Să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum o preparăm.

INGREDIENTE

1 pachet de unt moale (aproximativ 100 g)

210 g zahăr tos (1 și 2/3 cești)

1 linguriță praf de copt

185 g făină

80 ml lapte

5 ouă mari (separate)

35 g migdale “feliate”

350 g smântână lichidă

1 esență de vanilie

PREPARARE

Prima dată trebuie să preîncălzești cuptorul la temperatură mare, având un grilaj un poziționat la mijloc. Folosește o tavă care să nu lipească hârtia pentru copt.

Pasul 2, bate untul cu 2/3 ceașcă de zahăr, timp de aproximativ 3 minute, până obții o cremă ușoară. Adaugă făina și praful de copt, amestecând totul bine la o treaptă mică a mixerului.

Adaugă apoi gălbenușurile și laptele, amestecând în continuare cu mixerul, până când compoziția se omogenizează. Toarnă aluatul obținut în tava tapetată, în prealabil.

Ia apoi un bol separat, bate albușurile cu restul de zahăr, până obții o compoziție asemeni celei pentru bezea. Întinde preparatul obținut, peste aluatul din tavă li presară migdale.

Pune la cuptor pentru 30-35 de minute, poți verifica și dacă bezeaua este ușor coaptă, după care scoți de la cuptor.

Pune la răcit și transferă prăjitura pe un fund din lemn.

După ce prăjitura s-a răcit, bate smântâna împreună cu esența de vanilie, timp de 3-4 minute. Taie prăjitura pe jumătate și pune una dintre jumătăți pe o tavă, acoperă cu frișcă, iar cealaltă jumătate așeaz-o cu bezeaua în sus.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.