Au inceput concedierile la primaria Capitalei!

TRIMITE PRIETENILOR

Nicușor Dan: Ambițiile mele sunt de a face Bucureștiul mai întâi să meargă, pentru că în momentul ăsta este sub nivelul apei, apoi să decoleze

”Voi fi un primar care colaborează cu partidele care mă sprijină în momentul ăsta, PNL și USR-PLUS, și care va colabora cu Guvernu”, a susținut Nicușor Dan.

„Mandatul meu este să ajut bucureștenii să aibă o viață cât mai bună. Voi încerca să am un dialog în sprijinul calității vieții bucureștenilor. Voi asigura respectarea legii. Conform Codului Administrativ, și deciziile normative ale primarului sunt obligatorii pentru primarii de sector, și deciziile normative ale Consiliului General sunt obligatorii pentru Consiliile locale ale sectoarelor. Consiliul General poate să stabilească proceduri unice pentru emiterea diferitelor acte de către Primăriile de sector. Consiliul General poate să dea – și asta e o promisiune pentru primii doi ani de mandat – tot ce înseamnă act sau operațiune pe care o emit cele șapte primării din București, să existe o procedură unică.

„Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie”, a spus Nicușor Dan.

Șeful direcției juridice este Adrian Iordache. Potrivit declarației sale de avere, are trei venituri toate de la stat:

131.640 de lei salariu de la Primăria București

73.008 de la Primăria Sector 4

37.380 de lei de la Compania Muncipală București

În total veniturile lui Iordache, exclusiv de la buget, sunt de 242.028 de lei pe an, adică 4.100 euro pe lună.

Școlit la „fabrica de diplome”

Iordache a lucrat toată viața sa numai la Primăria București, potrivit propriului său cv. El a absolvit fabrica de diplome „Spiru Haret” în perioada 1995 – 1999 și a fost nevoit să dea examenul de licență la Academia de Poliție (Spiru Haret nefiind autorizată să susțină examene de licență în acea vreme).

În 2000 s-a angajat consilier juridic la Primăria București, iar peste numai un an a fost avansat Șef Serviciu consilier juridic.

Între 2002 și 2003 (mandatul lui Băsescu) a fost Director General al Direcției Generale Juridice.

Din 2003 este Director Executiv al Direcției Juridice la Primăria Municpiului București.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.