Copilul de 13 ani agresat in Hunedoara, se află în prezent în spital, cu fractură craniană. Celălalt, de 8 ani a fost dus, alături de mama sa, într-un centru maternal

TRIMITE PRIETENILOR

Mai multe anchete sociale s-au desfășurat în cursul zilei de luni, după ce un doi copii au fost agresați de un bărbat de 29 de ani, într-un parc din Hunedoara. Cel de 13 ani se află în prezent în spital, cu fractură craniană, în timp ce celălalt, de 8 ani a fost dus, alături de mama sa, într-un centru maternal din localitate. 

Între timp, bărbatul a fost reţinut şi se află în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Copilul pe care l-a bătut a suferit o lovitură puternică la cap în urma căderii și a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au declanşat anchete sociale la domiciliile celor doi copii. Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

Potrivit DGASPC, bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii la locul de joacă este concubinul mamei băiatului de opt ani. Femeia mai are un copil în vârstă de opt luni. Copiii şi familiile acestora primesc în prezent consiliere psihologică din partea specialiştilor.

Copilul agresat în Hunedoara are fractură craniană

Copilul bătut este în stare stabilă, nu îi este pusă viața în pericol în acest moment, spun medicii care l-au îngrijit.

“Are un traumatism cranian, cu o fractură a osului occipital, care în urma discuției cu cei de la neurochirurgie de la Timișoara și a imaginilor care s-au trimis nu necesită intervenție chirurgicală”, a declarat Lucian Miron – director medical Spital Județean Deva.

Incidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 15:00, într-un parc din municipiul Hunedoara. Deranjat de un copil de 13 ani care avusese o dispută cu fiul său, un bărbat de 29 de ani l-a luat pe sus și l-a trântit de pământ sub privirile îngrozite ale copiilor și părinților prezenți la fața locului. Unul dintre aceștia a filmat întreaga scenă, iar un altul a anunțat poliția.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe, violență în familie, tulburarea liniștii și ordinii publice. În urma administrării probatoriului, tânărul în vârstă de 29 de ani din Hunedoara a fost reținut în cursul serii de duminică.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.