Valeriu Gheorghiţă: „Nu există legătură între vaccinare și deces. Până acum, nu au apărut reacţii necunoscute. Vom deschide alte 200 de cabinete la jumătatea lunii martie”

TRIMITE PRIETENILOR

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat deschiderea altor cabinete de vaccinare, despre posibilitatea de a alege firma care produce vaccinul şi posibile reacţii adverse.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că, până în prezent, nu au apărut reacţii necunoscute la vaccinurile împotriva coronavirusului sau care nu se regăsesc în rezumatul caracteristicilor produsului.

El a mai spus este probabil să coincidă ca decesul unei persoane să survină după ce o persoană s-a vaccinat, iar cauza morţii trebuie transmisă opiniei publice pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială.

„Pe măsură ce noi vom vaccina un număr şi mai mare de persoane şi obiectivul nostru este ca până în septembrie să vaccinăm peste

10 milioane de persoane, ţinând cont de faptul că în România, din nefericire,  zilnic se înregistrează între 500 şi 700 de decese din diverse cauze, probabilitatea acestor evenimente coincidente între administrarea unui vaccin şi faptul

că o persoană din păcate decedează în perioada următoare, nu trebuie să ridice aceste semne de întrebare, dimpotrivă ele cred

că trebuie tratate cu seriozitate şi transmis opiniei publice care sunt cauzele decesului tocmai pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară.

Întrebat dacă a apărut o reacţie adversă mai îngrijorătoare la vaccinul împotriva COVID-19, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns: „Până la acest moment nu au apărut reacţii necunoscute sau reacţii care nu erau menţionate în rezumatul caracteristicilor produsului”.

„La nivel mondial sunt peste 100 de milioane de persoane vaccinate, Agenţia Europeană a Medicamentului colectează şi evaluează periodic toate datele de siguranţă chiar a apărut pe 28 ianuarie primul raport al AEM în ceea ce priveşte profilul de siguranţă al vaccinului de la Pfizer şi nu au fost înregistrate alte reacţii adverse comparativ cu ce era deja menţionat în rezumatul caracteristicilor produsului”, a completat Gheorghiţă.

Din punctul nostru de vedere nu, nu există legătură între vaccinare și deces. Înțelegem că la profesorul care a murt a fost o ruptură de aortă, iar în primul caz raportat se află la IML, care va stabili cauzele decesului. Nu considerăm că există o relație de cauzalitate. În cazul pacientului cu paralizia facială, caz infirmat, cred că e importat că s-au făcut precizări într-un timp scurt”, a spus Valeriu Gheorghiță la Dig24.

Valeriu Gheorghiţă: Intenţionăm să deschidem de la jumătatea lunii martie încă 200 de cabinete unde vom distribui vaccin de la Pfizer

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că de la jumătatea lunii martie vor mai fi deschise încă 200 de cabinete de vaccinare unde va fi distribuit vaccin de la Pfizer. El a adăugat că, din luna februarie, vor fi deschise 180 de cabinete unde va fi utilizat vaccinul de la AstraZeneca.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.