DNA intră pe moșia de la „Matei Balș” a baronului Streinu-Cercel. Rapoartele Curții de Conturi cu cheltuirea fondurilor în pandemie, trimise procurorilor

TRIMITE PRIETENILOR

Rapoartele Curții de Conturi privind cheltuirea resurselor publice în pandemie, întocmite anul trecut, au fost solicitate de Direcția Națională Anticorupție, scrie „Buletin de București“.

Informațiile au fost confirmate de Cătălin Toderașcu, oficial al Curții de Conturi, care a spus că dosarele au ajuns de la la procurori și, prin urmare, nu mai pot fi făcute publice pe durata anchetei.

La Institutul “Matei Balș”, din București, a izbucnit vineri un incendiu în urma căruia, până acum, au murit 8 persoane. Situația din spital este neclară. Pacienții reclamă că era frig în camere și, de aceea, aduseseră aeroterme cu acordul cadrelor medicale. Autoritățile neagă vehement și spun că nu erau probleme cu căldura.

În cursul zilei de luni, medicul Adrian Marinescu, de la secția ATI a spitalului, a declarat că fuseseră achiziționate centrale termice, dar acestea nu fuseseră încă montate, iar în saloane era destul de frig.

Lunga serie de afaceri dubioase ale baronului Streinu-Cercel la cârma Institutului „Matei Balș”

Timp de 19 ani, până pe 29 decembrie 2020, manager la Institutul “Matei Balș” a fost Adrian Streinu-Cercel. Presa a relatat în numeroase rânduri despre afacerile controversate, contractele atribuite fără licitație unor firme care n-aveau experiență sau cu companii implicate în scandaluri de corupție.

Anul trecut, când a lovit pandemia, a fost raiul contractelor pentru Streinu-Cercel. În timp ce apărea la televizor și panica lumea spunând grozăvii precum aceea că bătrânii vor fi închiși în locuri speciale, Cercel cumpăra la spital măști sanitare de unică folosință cu 2,9 lei. În luna iulie, când semna managerul aceste contracte, o cutie similară achiziționată de la magazinele online, pe Internet, conținea 50 de măști și costa 35 de lei (70 de bani bucata).

Șefii Societății Române de Terapie Intensivă l-au acuzat astă-vară pe Streinu-Cercel că menține de ani buni în fruntea secției ATI o persoană care nu are specializarea de terapie intensivă. De asemenea, a apărut și acuzația că persoane care ar fi avut nevoie de tratament anti-Covid, nu l-au primit și au murit din acest motiv.

Adrian Streinu-Cercel a candidat pe listele PSD și a intrat în Parlament. În locul său a rămas la “Matei Balș” o manageră care conduce scriptic sitialul de o lună și un pic, dar numeroase voci spun că, de fapt, tot Streinu-Cercel – considerat unul dintre marii baroni din Sănătate – ia deciziile.

Sursa: Ziaristii.com


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.