Doi români din Italia sunt plătiţi să spele mandarine cu detergent de vase. „Nouă ne dă 7 euro la oră şi ei le vând cu 40-50 de cenţi“

TRIMITE PRIETENILOR

Un grup de români care pretind că lucrează la o livadă de mandarini în Italia arată cum sunt plătiţi să spele fructele cu detergent.

Stiridiaspora.ro a publicat un clip în care câţiva români pretind că lucrează la o livadă de fructe din Italia şi sunt plătiţi cu 7 euro ca să spele mandarinele „cu şampon de vase”, înainte ca şi citricele să fie distribuite în supermarketuri. „Ia uitaţi, fraţii mei, ce cumpărăm noi din piaţă. Astea sunt mandarinele şi acum uitaţi cum le spălăm, cu şampon de vase şi după, le cumpărăm din piaţă”, spune unul dintre bărbaţi. Muncitorii susţin că, într-o oră, spală 10 kilograme de mandarine.

„Ia uitaţi aici. Şi ne mai dă şi 7 euro la oră că îi spălăm mandarinele.

Durează o oră să spălăm 10 kilograme de mandarine. Şi ei le vând cu 40 de cenţi la market. Aşa varză sunt italienii. Nouă ne dă 7 euro la oră să spălăm mandarinele şi ei le vând cu 40, 50 de cenţi“, afirmă unul dintre românii care se văd pe filmarea postată pe Facebook.


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.