Profesor universitar din Oradea mort după ce a fost injectat cu vaccinul: autoritățile au demarat o anchetă

TRIMITE PRIETENILOR

Bărbatul, pe numele său Ioan Dzitac, nu a fost depsitat pozitiv şi, astfel, a primit doza în data de 21 ianuarie, informează Antena3.ro. El a popularizat momentul pe o reţea de socializare.

„21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orăşelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.

22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin”, a scris profesorul pe Facebook în două postări succesive, în ziua în care a primit vaccinul şi, respectiv, în ziua următoare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă susţine că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzitac de vaccinul Pfizer. Ioan Dzitac a fost rector al Universităţii Agora Oradea. Peste 7 zile ar fi împlinit 68 de ani.

Autorităţile au declanşat o anchetă în urma morţii profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului.

Universitatea Agora a postat un mesaj în care a menționat: „Profesorul Dzitac a decedat. Este incredibl de dificil să ne gândim că am pierdut un coleg atât de blând, un prieten, un profesor și cercetător briliant. El a fost rectorul Universității Agora timp de opt ani de zile. Odihnește-te în pace, Ioan!”


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.