Irezistibilul trandafir japonez

TRIMITE PRIETENILOR

ganei omer 27 aug 09 013

La trandafirul japonez(Hibiscus rosa sinensis) admiram in primul rand frumoasele flori mari ,in forma de palnie,rosii,galbene,roz,mov,portocalii si chiar albe.Isi pastreaza mult timp frumusetea daca le ferim de caldura prea mare si de razele soarelui.

Aceasta ruda exotica  a nalbei , trandafirul chinezesc , este cunoscuta la noi sub numele de trandafir japonez . Tot mai des , varietatile inalte , care ajung pana la 2 metri , sunt inlocuite de cele mult mai mici (50- 80 cm) . De ce are nevoie aceasta planta ?  Trebuie sa-i asigurati un loc luminos , dar unde razele soarelui sa nu-l ajunga in mod direct . Iarna nu trebuie tinut in locuri prea incalzite (temperatura cea mai potrivita este de 15-18 grade C ).

splendoare-in-floare-de-trandafir-japonez_60aeec33d7016a

UDAREA. Vara il udam din abundenta , iar in timpul iernii si primaverii – cu masura , astfel incat pamantul sa fie putin umed . Uscarea radacinilor duce la pierderea florilor .

INGRASAMINTE. Pentru ca trandafirul sa faca multe flori,din aprilie pana in martie , pamantul trebuie ingrasat cu produse speciale din florarii . De doua ori pe an se poate folosi un ingrasamant cu actiune indelungata .

PLANTAREA . In fiecare an, in luna martie , punem planta intr-un ghiveci putin mai mare , pe care il umplem cu pamant de gradina , turba si pietris (in parti egale).

INMULTIREA .Din martie pana in august planta se poate inmulti prin lastari .Dintr-o mladita tanara si puternica se taie un lastar de 10 cm .Partea inferioara se inmoaie intr-un preparat special care grabeste aparitia radacinilor (se cumpara de la florarie ) si apoi se planteaza intr-un ghiveci mic plin cu turba .Planta se acopera cu o punga de plastic. Dupa 3-4 saptamani se muta lastarul intr-un ghiveci cu pamantul pregatit pentru o planta matura .Dupa jumatate de an , planta va incepe sa infloresca .

adelaparvu.com-despre-trandafirul-japonez-trandafirul-chinezesc-Hibiscus-text-Carli-Marian-Foto-Floradania


TRIMITE PRIETENILOR

Urmăriți România Liberă pe FacebookTwitter, Youtube și Instagram!

Despre Oana