Lupta apriga intre Simion si Sosoaca. Nu-si mai vorbesc si isi fura unul altuia subiectele de scandal

TRIMITE PRIETENILOR

Conflictul dintre conducerea AUR si senatoarea AUR Diana Sosoaca se acutizeaza. Cei doi, care nu au mai aparut impreuna de aproape doua luni, organizeaza evenimente separate si au ajuns chiar sa isi fure reciproc subiectele care pot atrage atentia publica.

George Simion si Diana Sosoaca au organizat evenimente separate prin care au incercat sa paraziteze tema incendiului de la „Matei Bals”. Simion si ceilalti lideri AUR, Claudiu Tarziu si Ringo Damureanu, au chemat cateva zeci de membri AUR sambata seara in fata Ministerului Sanatatii pentru a cere demisia ministrului Vlad Voiculescu. Sosoaca nu a fost prezenta la miting. A doua zi, duminica, Simion s-a dus cu mai multi parlamentari AUR la o intalnire cu Vlad Voiculescu de la care a absentat din nou Sosoaca.

Sosoaca a organizat in schimb un alt miting de protest, tot in fata Ministerului Sanatatii, duminica seara. La mitingul lui Sosoaca si-au facut aparitia si activistele PSD Oana Lovin si Codruta Cerva, insa niciun alt parlamentar AUR nu a fost prezent. Filmata permanent de Romania TV, Sosoaca a incercat sa forteze intrarea in minister pentru a sta de vorba cu ministrul Vlad Voiculescu. Ministrul nu era prezent in cladire si, oricum, el avusese deja o intalnire cu liderii AUR cu cateva ore mai devreme.

Ulterior acestor evenimente, televiziunile de stiri au anuntat ca a aparut un nou incident la Spitalul „Sf. Pantelimon”. Un neon a facut scurtcircuit si doi pacienti au fost evacuati. Intr-un live pe Facebook, George Simion a anuntat ca se indreapta catre acest spital: „O sa trec pe acolo sa va arat agitatia de la spital”. Insa Sosoaca s-a miscat mai repede si a ajuns inaintea lui Simion, fiind filmata apoi de televiziunile de stiri cum se cearta cu o doctorita si apoi cu oamenii de paza din curtea spitalului. Simion nu si-a mai facut aparitia si el la „Sf. Pantelimon”.

Un alt semn al ruperii dintre cei doi a fost conflictul de la Antena 3. Dupa ce Sosoaca a fost data afara din emisiune, Gadea intrerupandu-i microfonul, George Simion a aparut a doua zi relaxat si voios in emisiunea lui Gadea. In acelasi timp, Sosoaca il acuza pe Gadea ca este vandut companiilor farmaceutice si distribuia pe pagina ei de Facebook articole prin care se cerea boicotarea nationala a postului Antena 3.

Primul semn evident al conflictului dintre Simion si Sosoaca a fost insa la finalul anului trecut. Sosoaca a lansat atunci un atac neasteptat la adresa conducerii AUR, nemultumita ca aceasta i-a cerut sa cotizeze din salariul de parlamentar catre partid.

„Am sa va spun cum incearca partidele sa se imbogateasca pe seama senatorilor si deputatilor, cerandu-le bani din salarii, in conditiile in care un partid primeste, pe luna, pentru un parlamentar 15.000 de eruo de la statul roman, iar pentru o femeie, 30.000 de euro.

Partidele au din ce sa traiasca, asa ca nu mai cereti bani senatorilor si deputatilor. Da? Nu aveti de ce. Vi se plateste de catre statul roman destul”, a spus Sosoaca intr-un live pe Facebook.

Sosoaca nu a nominalizat AUR, insa este evident ca la acest partid se refera intrucat este imposibil ca alte partide sa-i solicite cotizatie.

Sosoaca a ajuns pe lista AUR in calitate de membra a Partidului Neamul Romanesc. De altfel, Sosoaca s-a afisat des in ultima perioada alaturi de liderul acestui partid, Ninel Peia. Sosoaca a facut des referire la calitatea ei de membra a acestui partid si mai putin la AUR.

De altfel Sosoaca a avut mai multe schimbari radicale de atitudine, in fucntie de cum ii dictau interesele. In 2017 si 2018, Sosoaca publica pe pagina de Facebook a cabinetului ei de avocatura numeroase mesaje foarte dure la adresa BOR si a preotilor. In octombrie 2017, Sosoaca isi arata revolta fata de faptul ca la moastele Sfintei Parascheva sunt dusi si copiii. „Spalarea creierelor incepe de la varsta frageda. (…) Noaptea, copiii dorm nu stau sa se roage pentru tampenii. Notele bune se iau daca inveti, nu daca atingi morti putreziti”, spunea Sosoaca despre moaste.

 


TRIMITE PRIETENILOR

Despre Redacția ȘtirileRomânilor

România, tărâmul autenticului, al naturii primitoare și al culturii captivante. Nu ne propunem să schimbăm România, ci să ți-o arătăm exact așa cum este ea. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe.